MotoGP

Marquez megvédte Lorenzót

Az immár hétszeres világbajnok spanyol kiállt jövő évi csapattársa mellett, és kijelentette, honfitársát igenis keményfából faragták, és nem öncélúan, hanem a valós fájdalmai miatt lépett vissza a pénteki szabadedzéseket követően Sepangban a folytatástól.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Úgy tűnik, Jorge Lorenzo sepangi visszalépése sokáig téma lesz még a motorsport világában. Az ötszörös világbajnok a csuklóműtétjét követően szeretett volna visszatérni a Malajziai Nagydíjon, ám a két pénteki szabadedzésen úgy döntött, inkább visszalép, és helyette a Ducati tesztpilótája, Michele Pirro folytatta a hétvégét. Voltak, akik azzal vádolták Lorenzót, hogy csak azért utazott el Sepangba, hogy ne essen el a fizetésétől, miután négy egymást követő versenyen nem áll rajthoz. Még csapattársával, Andrea Doviziosóval is szócsatába keveredett emiatt, ugyanakkor jövő évi csapattársa, Marc Marquez kiállt honfitársa mellett.

„Miért nem emlékeznek egyesek arra, amikor Assenben egy súlyos bukást követően, amikor eltört a kulcscsontja, egy műtétet követően visszatért 24 órán belül, és végigcsinálta az időmérőt és a versenyt” – emelte fel a szavát a Repsol Honda immár hétszeres világbajnoka. A Marquez által említett versenyhétvégén Lorenzo hatalmasat bukott pénteken, majd elszállították Barcelonába, ahol megműtötték, majd másnap már visszatért Assenben, futamon pedig a szenzációs ötödik helyet szerezte meg.

„Vannak, akik azt mondják, na persze, most, amikor nem volt tétje a versenyzésnek, akkor a fájdalomtűrő küszöbe is más lett hirtelen. Az ilyen embereknek egyszerűen fogalmuk sincs rólunk és a motorsportról. Van úgy, hogy törött kulcscsonttal versenyzünk, mert a rögzítés miatt a mozgás nem okoz kibírhatatlan fájdalmat. Ám a csukló az más, az folyamatos terhelésnek van kitéve, így higgye el mindenki, Lorenzo a fájdalmai miatt volt kénytelen visszalépni a folytatástól” – állította leendő csapattársáról Marquez.

A hondás egyébként a Repsol videójában is beszélt Lorenzóról, méghozzá annak kapcsán, hogy idén az ő teljesítménye nyűgözte le a legjobban – és azt is elmondta, miért: „Volt néhány verseny, ahol az emberek nem hittek benne, végül mégis ő lett a világbajnoki szezon egyik legmeghatározóbb motorosa, több futamot is nyert. Ez azt mutatja, hogy ha tehetséges vagy és egyszer már világbajnok voltál, újra meg tudod csinálni. Itt mutatkozik meg a mentális erősség, és ebben az esetben Lorenzo is remekül reagált, így kiválóan teljesített az idény második felében.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások