Marquez: “Sachsenringen egy az egyben a 2019-es motort használtam”

A nyolcszoros világbajnok elárulta, hogy a Német Nagydíjon aratott győzelmét pontosan ugyanolyan motorral szerezte meg, mellyel 2019-ben is versenyzett.
P1race.hu 2021-09-30 14:46:47
A szezon során számtalan alkalommal felmerült már, hogy a Honda korát sincs könnyű helyzetben – egyszerűen fogalmazva kissé benn vannak a málnásban – mivel egyrészről motorjuk nem annyira versenyképes mint a korábbi években, másrészről pedig sztárversenyzőjük Marc Marquez sem egészséges még teljesen. A HRC év közben számos fejlesztést, ezzel együtt vázvariációt próbált már ki, ugyanakkor igyekeznek mind a négy pilótájuk igényei szerint fejleszteni, bízva abban, hogy beletalálnak a nyerő összeállításba. Ennél fogva persze mi mást, ha nem a korábbi nyerő konstrukciót is próbálják alapul venni sőt olykor használni mintegy „vissza a gyökerekhez” jelmondattal. Marc Marquez például maga ismerte el, hogy akadtak idén olyan versenyek, melyeken egy az egyben azzal a két évvel ezelőtti, 2019-es technikával ment, melyet még sérülése előtt, eddigi utolsó világbajnok évében használt.
 
„Amikor visszatértem, a motor nem volt elég versenyképes. A nyári szüntet megelőzően olyan helyzetben voltunk, hogy gyakorlatilag semmit sem értettünk a motorral kapcsolatban. Ebből az okból kifolyólag számtalan új vázat és koncepciót megnéztünk, hogy melyik irányba menjünk tovább. Őszinte leszek: Néhány pályán a 2019-es modellt használom. Pontosan ugyanazt, mint amellyel akkor befejeztük a szezont. Ez az a motor, mellyel a legjobb vagyok. Németországban is ezzel géppel, valamint a 2019-es beállításokkal mentem és megnyertem a versenyt.” – magyarázta Marquez, aki egyrészről hozzátette, hogy a céljuk nem csaupán az, hogy egy vagy két helyszínen, hanem az összesen a dobogóért és a győzelemért harcoljanak, másrészről pedig megjegyezte, hogy visszatérése óta 80%-osnál többnek sosem érezte magát. Elmondása szerint vannak olyan időszakok, amikor 60%-osnak gondolja fizikai állapotát, így már várja, hogy a tél folyamán ilyen szempontból is javulni tudjon.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast