MotoGP

Marquez számára teszt lesz az első verseny

A világbajnoki címvédőnek sok gondja volt a szezon előtt a válla, és a motor miatt is. A tesztek végén ugyan sikerült javulniuk, de nem tudják biztosan, hogy milyen formában kezdhetik az évet.
Marc Marquez versenymérnöke, Santi Hernandez nyilatkozott a szezon kezdéséről, és egyelőre nem tudja biztosan, hogy milyen formában lehetnek a szezonnyitón, amely egyelőre úgy tűnik, Jerezben kerül megrendezésre. A szezon előtt sok problémájuk volt a motorral, és Katarban sikerült javulniuk, de nem tudják biztosan, hogy a jó irányba haladnak, Hernandez szavait a Crash.Net idézi:

„Egy kicsit aggaszt minket a katari teszt után, hogy sok dolgot kipróbáltunk, és rengeteg problémánk volt, és az utolsó pillanatban sikerült megoldást találnunk. Ezért az első, és talán a második verseny is teszt lesz számunkra. Ki kell találnunk, hogy mi lesz a megfelelő beállítás az első versenyre, és meg kell vizsgálnunk, hogy valóban a jó irányba indultunk el Katarban. Ami miatt aggódunk, az a motorfék, a féktávok, és a megfelelő tapadás a motor elején, ezekkel szenvedtünk a szezon előtt.”

Marquez versenymérnöke elmondta még, hogy a Honda dolgozik a saját holeshot rendszerén, azt azonban nem tudja, hogy Jerezben bevethetik-e az új eszközt. Emellett a csapat Katarban a tavaly használt aerodinamikai alkatrészekre váltott vissza, amivel aztán sikerült előrébb lépniük. Hernandez szerint azért lenne igazán fontos, hogy még egyszer tesztelhessenek a bajnokság előtt, mert még nem tudják pontosan, hogy mi lehet a legjobb megoldás: „Katarban egyet visszaléptünk, hogy jól lássuk a helyzetet és ez a legfontosabb, de nem lesz egyszerű dolgunk, mert az előszezon nehezen alakult Marc sérülése és a problémáink miatt.”

„Többen szenvedhetnek a hosszú szünet után, ezért gondolom, hogy sok meglepetés lehet a szezon kezdetén. De mindig azt mondom, hogy a bajnokság nem az első, és nem is az utolsó versenyen dől el, hanem azon, hogy minden versenyből a legjobbat hozod ki, és mindent beleadsz.”


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások