MotoGP

Marquez szeretné, ha a pályán nyújtott show miatt emlékeznének rá

Nemcsak a megnyert vb-címek számítanak a spanyolnak, hanem az is, hogy eközben kiszolgálja a közönséget: hiába próbálja ezt kontroll alatt tartani, elmondása szerint ez része a személyiségének.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Marc Marquez Thaiföldön aratott győzelmével már nyolcadik világbajnoki címét szerezte, amellyel eredmények tekintetében már a valaha volt legjobbak között szerepel. A Repsol Honda versenyzője azonban a siker után elmondta: nem feltétlenül a vb-címek száma miatt szeretné, ha emlékeznének rá, hanem a pályán nyújtott show miatt. Tény, hogy a spanyol motorozása olykor igencsak látványos – elég csak bravúros mentéseire gondolnunk –, emellett pedig szinte mindig a győzelmet veszi célba: Buriramban például megelégedhetett volna a második hellyel is, mégis az utolsó kanyarig harcolt Fabio Quartararóval.

Persze 2015-ben ez a hozzáállás azt eredményezte, hogy MotoGP-s karrierje során eddig egyetlen alkalommal nem ő lett a világbajnok az adott szezonban, s bár azóta próbálja kontrollálni magát és beérni olykor a dobogós helyezésekkel, Marquez szerint ez az attitűd a versenyzői karakterének a része: „Nyerhetsz többet vagy kevesebbet a pályafutásod során, szerepelhetsz jobban vagy rosszabbul, de végül az emberek jobban emlékeznek például Mamolára, mint másokra. Hogy miért? Mert show-t csinált a pályán” – magyarázta a 26 éves motoros, akinek szavait a Crash.net idézi.

„Meg kell próbálni mindig valami mást csinálni és keményen húzni a gázt. Ugyanezért húztam én is keményen az időmérőn és a futam utolsó körében. Ilyen az én mentalitásom, ez az én ambícióm, és ennek köszönhetően nyertem világbajnokságokat 2013-ban és talán 2016-ban, és persze emiatt buktam is el vb-címet például 2015-ben. Ez része a személyiségemnek, és bár próbálom kontroll alatt tartani, ahogy a csapatom is, akik tanácsokat is adnak, de végső soron azt szeretném, ha így emlékeznének rám.”

Fotó: Honda Racing


Hozzászólások