WTCR

Marrakesh helyett Salzburgring, nálunk rajtol a WTCR-szezon!

Több ponton is változik a WTCR 2020-as versenynaptára: kiesik a marrakeshi forduló, helyette a Salzburgring tér vissza a menetrendbe – de nem idénynyitóként, azt ugyanis április végén a Hungaroringen rendezik majd.

Némileg váratlanul a Túraautó-világkupa szervezői több módosítást bejelentettek a már korábban közzétett 2020-as versenynaptárhoz képest. Az első és legfontosabb, hogy sok-sok év után Marrakesh kikerül a menetrendből. Francois Ribeiro, a WTCR promótere sem csinál titkot belőle, de magunktól is kitalálhattuk: a Volkswagen és a Sebastien Loeb Racing távozása miatt Mehdi Bennaninak nem lesz helye az idei mezőnyben, márpedig Ribeiro szerint a marokkói pilóta „jelenléte és az általa hozott támogatás nélkül már nem lehetséges” a futam megrendezése.
 
Ez viszont nem jelenti azt, hogy kevesebb fordulóból fog állni a szezon, ugyanis az FIA túraautós bizottságának szerdai ülésén arról is határoztak, hogy a Salzburgring fog beugrani Marrakesh helyére. Az osztrák helyszín sem ismeretlen a bajnokság szereplői számára, hiszen a WTCC-s időben többször is ellátogatott a mezőny a festői szépségű tájon elterülő tempós pályára.
Viszont nem a Salzburgringen rendezik meg az évad első futamát, az osztrák állomás ugyanis július végi időpontot. Ez pedig azt jelenti, hogy az április utolsó hétvégéjén sorra kerülő hungaroringi forduló lesz az idénynyitó a WTCR-ben! Michelisz Norbert tehát hazai pályán kezdheti meg címvédő hadjáratát – ráadásként azt se felejtsük el, hogy ugyanazon a hétvégén a Kamion-Eb mezőnye is a Hungaroringen randevúzik, azaz Michelisz és Kiss Norbert közös hétvégén vág neki a maga szezonjának.
 
A július végi salzburgringi futam miatt módosul még a nyári szünetet követően ningbói állomás időpontja is: annak érdekében, hogy az autók és a felszerelések megérkezhessenek Európából Kínába, két héttel későbbre tolták a versenyt. Persze fontos kiemelni, hogy a mostani változtatásokra még majd a Motorsport Világtanácsnak is rá kell bólintania, ám ez eddig formaságnak szokott bizonyulni. A WTCR közleménye egyébként hozzáteszi azt is, hogy az Eurosport Events és az FIA egyaránt figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány alakulását, de remélhetőleg a szeptemberi közepi futamra már nem lesz kihatással.
 
A WTCR módosított 2020-as versenynaptára:
Április 24-26.: Hungaroring, Magyarország
Május 20-23.: Nordschleife, Németország
Június 5-7.: Slovakia Ring, Szlovákia
Június 19-21.: Vila Real, Portugália
Július 3-5.: Motorland Aragón, Spanyolország
Július 24-26.: Salzburgring, Ausztria
Szeptember 18-20.: Ningbo, Kína
Október 16-18.: Inje Speedium, Dél-Korea
November 19-22.: Makaó
December 10-13.: Sepang, Malajzia

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások