Moto2

Martin úgy érzi, hogy futamokat nyerhet idén

A jelenleg Moto2-ben versenyző spanyol emellett részletesen beszélt az otthon töltött napokról is.
Annak ellenére, hogy Jorge Martin a középső géposztály versenyének elején még az első pozícióért is megküzdhetett, szépen lassan elvesztette a tapadást, és visszazuhant egészen a 20. pozícióig a futam végére. A spanyol szerint azonban nem kell aggódni, a tempója meglesz az idény során. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: „Az előszezon nagyon jól sikerült. A katari teszt során második lettem, és a futamon is jól mentem, egészen az első gumival adódó problémáig. Ennek ellenére készen állok a győzelmekre.”

Martin emellett részletesen beszélt a mindennapjairól is: „Számomra nagyon nehéz ez az időszak. Alapból rengeteg kinti mozgást tartalmaz a napi rutinom, de most nem mehetek ki, és rengeteg időt kell otthon töltenem, ami azért nehéz, mert elég kicsi házban élek. Ez mindenkinek rossz, de be kell tartanunk a korlátozásokat, hogyha le akarjuk győzni a koronavírust. Én Andorrában élek. Itt hetente bizonyos alkalmakkor kiengednek minket az utcára, illetve edzeni. Ez azért elég sokat szokott segíteni.”

„Naponta általában két órát sportolok. Sajnos nincs otthon edzőtermem, így vizeskancsókat és telerakott hátizsákokat emelgetek, hogy legalább a mozogjak valamit. Alapvetően úgy érzem, hogy ez segít, és jó formában vagyok. Különösen figyelek emellett az étkezésre, mert egy sportoló számára nagyon fontos, hogy tudja mit és miért kell ennie. Néha délutánig sorozatokat nézek, aztán nekiállok edzeni. Számomra nagyon fontos volt, hogy be tudjam állítani ezt a programot magamnak.”


Amikor arról kérdezték, hogy szokta-e nézni a különböző kategóriák virtuális versenyeit, így felelt: „Igen, szoktam őket nézni és nagyon szórakoztatóak. A vasárnapok így egészen élvezetesek, de nagyon hiányzik a motorozás. Reméljük, hogy hamarosan vége lesz ennek, és minél kevesebb negatív hatást kell majd elszenvednünk.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások