Moto2

Martin vezetésével KTM-uralom az első napon

A Moto2-ben újonc spanyol vízen és szárazon is leggyorsabb volt pénteken, míg a vb-címét akár már Phillip Islanden bebiztosító Alex Marquez egy bukást is begyűjtve nyolcadikként zárt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Alex Marquez úgy vágott neki az Ausztrál Nagydíj hétvégéjének, hogy a Moto3-ban szereplő Lorenzo Dalla Portához hasonlóan akár már most vasárnap bebiztosíthatja összetettbeli elsőségét. Ehhez ötven pont fölé kell növelnie az előnyét Thomas Lüthivel, Augusto Fernandezzel és Jorge Navarróval szemben (jelenleg sorban 36, 42 és 48 egység a különbség), míg ugyanennyit meg kell őriznie Brad Binderrel (50) és Luca Marinivel (58) szemben – azaz még elég sokan megakadályozhatják a spanyol bajnokavatását.
 
Ráadásul nem is indult jól a hétvége a Marc VDS versenyzője számára, ugyanis a péntek délelőtti esős szabadedzésen rögtön a kivezetőkörén bukott. Ezzel azonban nem volt egyedül, Marini is hasonlóképp járt, de bemutatott egy esést a nagyobb nevek közül Enea Bastianini, Fabio di Giannantonio, Lorenzo Baldassarri, Xavi Vierge és Remy Gardner is. A nehéz körülményekhez Jorge Martin alkalmazkodott legjobban, Nicolo Bulegát és Stefano Manzit megelőzve zárt az élen, míg Marquez kilencedik lett az FP1-en – igaz, a fent említett kihívók közül csak Lüthi végzett előtte.
 
A második szabadedzésre kisütött a nap és felszáradt az aszfalt Phillip Islanden, az viszont nem változott, hogy továbbra is Martin diktálta a tempót, így a Motegiben első Moto2-es dobogóját szerző spanyol húzta be az elsőséget pénteken. A KTM-vázas gépek amúgy is remekül muzsikáltak: a csapattárs Brad Binder lett a második, míg a dél-afrikaihoz hasonlóan jövőre már a MotoGP-ben szereplő Iker Lecuona a negyedik, Marco Bezzecchi pedig az ötödik lett. Csak a Speed Up-vázzal versenyző Navarro férkőzött be közéjük, de a mezőnyt általában domináló Kalex mellett még NTS- és MV Agusta-vázas motor is szerepelt a top 10-ben. Marquez végül a nyolcadik helyen zárta az első napot, de Bindert és Navarrót leszámítva az összes vb-riválisa mögötte zárt.
 
A pénteki szabadedzések összesített eredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások