MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Maverick Viñales: „Új kihívást kerestem”

A spanyol versenyző elég mozgalmas idényt tudhat magáénak, mivel a szezon közepén váltott csapatot. A királykategóriában már három alakulatnál is versenyzett, így jelentős tapasztalatokat szerzett és ezekről egy interjúban be is számolt.
Dányi Gyöngyi 2022.01.07. 22:03:43
Olvasási idő: 2 perc
Viñales elmondta, hogy véleménye szerint hibát követett el, amikor a Suzukitól a Yamahához igazolt. „Nem akarok a múltról beszélni, de világos, hogy hibáztam. Végül összekovácsolódott a csapat, de ezzel egy időben a Yamaha volt a győztes gép, így váltottam.” – kezdi nyilatkozatát a spanyol versenyző a GPOne.com-on. „Semmi rosszat nem tudok mondani a Yamaháról, csak jókat. A végén látható volt, hogy a motor egy magas szintet képvisel. Mindig is azt mondtam, hogy fantasztikus versenygép.” – Ám a spanyol számára nem jöttek az eredmények. – „Esetemben nem igazán tudtuk, mi a probléma. Megőrjített. Nem jelentett már számomra kihívást, szóval új után kellett néznem.”
Miután a tavalyi Stájer nagydíjon Viñales „nem rendeltetésszerűen” használta versenygépét, így a következő futamra a Yamaha csapat visszavonta a pilóta nevezését. Ezt követően a spanyol versenyző az Apriliához igazolt. „Egy olasz csapat teljesen más, mint egy japán. Mindig is mondtam, hogy jó viszonyom van a japán gyártókkal, mert szeretem az ottani ételeket, a kultúrát, a helyeket és a módszerüket – ahogy ők mondják: nyugodt és szisztematikus. Hozzá kell szokni. Az volt előttem, hogy több tűzre van szükség körülöttem. Egy kicsit több támogatás a motoron és természetesen a pályán is. A Yamahánál bizonyítani akartam, de a vége felé egyre nehezebb volt. Ez egy új kihívás, az egyik dolog, ami motivál. Szeretnék újra a csúcsra jutni, mint korábban a Suzukinál. Bajnok szeretnék lenni, valami különlegeset véghezvinni, nem azt, amit mások csinálnak.”

Fotó: MotoGP Media
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast