Egyéb autósport

Mazepin nyerte az F2-es főfutamot

Az orosz diadalmaskodott a dobogóig felzárkózó Guanyu Zhou és Yuki Tsunoda előtt.
Az F1-es időmérő után a Formula-2-esek főfutamával zárult a Brit Nagydíj szombati napja, a rajtot Felope Drugovich várhatta az élről, a tegnap második helyet szerző Callum Ilott a boxutcából kezdhette meg a futamot. A lámpák kialvását követően Drugovich beragadt a rajtnál, így Mick Schumacher elsőként tudott elfordulni, mögé Nikita Mazepin és Christian Lundgaard zárkózott fel. Az élen Mazepin és Schumacher három körön keresztül vívott adok-kapok csatát egymással, melyből a Hitech-es versenyző jött ki győztesen, ezzel átvéve a vezetést.

Az orosz folyamatosan növelte az előnyét a némettel szemben, hátrébb pedig a Renault-junior Guanyu Zhou egy szép manőverrel előzte meg a Red Bull felkaroltját, Yuki Tsunodát, majd a Camposos Jack Aitkent, a kínai így előrelépett az ötödik helyre. Ezek után viszonylag nyugodt körök következtek. Féltávhoz érve a versenyt Drugovich vezette még kiállás nélkül, a mezőny hátsóbb felében Schumacher ragadt be Lundgaard mögött, Artem Markelovot pedig folyamatosan előzték, az orosz a kerékcseréje után visszaesett a 19. helyre.

A végéhez közeledve Schumachernek elfogytak a gumijai és hárman is azonnal megelőzték, köztük Zhou is, aki hatalmas gumielőnnyel a második helyig zárkóztt fel, azonban Mazepint már nem tudta megelőzni, így az orosz nyerte az F2 főfutamát Zhou és Tsunoda előtt

Az F2-es sprintfutam végeredménye:

Fotó: Formula-2 / Twitter


Hozzászólások