Moto3

McPhee: „Nem jött be a stratégiánk, de a dobogónak örülök”

A skót versenyzőről csapatfőnöke is ejtett néhány pozitív szót, viszont a gyengébben szereplő Khairul Idham Pawit is próbálja biztatni.
Szerkesztőt keres a P1race.hu! Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád, akkor ne habozz, hanem jelentkezz! Részletek ide kattintva.

Annak ellenére, hogy John McPhee nagyon sokáig szinte láthatatlan volt a Moto3 katari hétvégéjén, a skót versenyző egyértelműen győzelemre esélyessé vált a verseny utolsó köreiben, és végül csupán 53 ezredmásodperccel kapott ki Albert Arenastól. McPhee csapattársa idén a Moto2-ből visszatérő Khairul Idham Pawi lett, ám a maláj versenyző csupán egy 26. hellyel kezdte meg a 2020-as szereplését. A Petronas csapatfőnöke, Johann Stigefelt mindkettejükről elmondta a véleményét. Szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Az volt a terv, hogy az utolsó körökben támadunk, és John tartotta magát ehhez. A verseny elején talán egy kicsit túl óvatos volt, hiszen nagyon lemaradt az elejétől, de nagyon okosan versenyzett, és az utolsó körei valószínűleg a legjobbak voltak, amelyeket a Petronas csapatnál valaha összehozott. Pawi elég nehezen állt vissza a Moto3-as gépre, de keményen dolgozik. Jelenleg túl lassú, de ahogy újra megismeri majd a gépet, elkezd jönni a tempó is. Nem akarom, hogy ne kapjon meg minden támogatást, és ezért veszítsen az önbizalmából. Remélhetőleg hamarosan újra gyors lesz.”

McPhee időközben elárulta, hogy az egész hétvége során csak a versenytempót tartotta szem előtt: „Arra koncentráltam egész hétvégén, hogy egyedül motorozzak, és jó legyen a versenytempóm. Nagyon jó, hogy az összes edzésen sikerült ezzel foglalkoznom. Az első hét-nyolc kör kicsit meglepett, mert néhány srác erősebb volt, mint vártuk. Tudtam, hogy használt abroncsokon jó lehetek még a végén, és igyekeztem csak arra figyelni, hogy a legjobb hét között legyek. Majdnem sikerült egy tökéletes tervet összehozni. Gondolkodtam, hogy kockáztassak-e az utolsó kanyarban, de sokszor előfordult már, hogy az elsőként fordulót lehajrázták a célegyenesig. Ezért a második helyről akartam a célegyenesre fordulni, de végül nem kaptam el Arenast. Ez most nem jött be, de a dobogónak örülök. Jól kezdtünk és a csapat is elégedett. Elképesztő munkát végeztek, hogy lehetségessé tegyenek ilyen eredményeket.”

„A tavalyi sérülésem után nem nagyon tudtam versenyezni, így újra fel kellett építenem az önbizalmamat. Dolgozok tovább és előbb-utóbb jönni fognak remélhetőleg az eredmények”
– mondta az egyelőre gyengébben teljesítő Pawi.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások