Moto3

McPhee: „Úgy érzem, szintet léptünk”

A „majdnem győzelem” Katarban a skót számára szintlépést jelentett, és reméli, hogy továbbra is lesz esélye a dobogóért küzdeni a szezonban.
Míg a MotoGP szezonnyitó Katari Nagydíját a koronavírus járvány miatt törölni kellett, a két kisebb kategória versenyeit megtartották, amik egyáltalán nem voltak unalmasak. A Moto3-ban sokáig John McPhee javára állt a zászló egészen az utolsó kanyarig, amikor is elmérte a féktávot, így a győzelmet Albert Arenas zsebelte be. Ennek ellenére McPhee úgy érzi, hogy csapatának sikerült szintet lépnie azzal, hogy már az első futamon dobogós helyért harcolhatott:

„Fantasztikus volt a szezon első futama. Megnézve ezt a hosszú szünetet, úgy, hogy nem tudjuk, mikor versenyezhetünk megint, szerintem nagyon fontos volt nekem és a csapatnak is, hogy dobogóval, illetve majdnem győzelemmel kezdtünk Katarban. Nem éreztem magam másképp, vagyis talán egy picit, tudva, hogy egy fantasztikus csapat áll mögöttem. Ez mind azért van, mert azokon a területeken, ahol nem voltunk erősek, javulni tudtunk, szóval összességében azt hiszem, egy szinttel feljebb léptünk” – idézi a Petronas Sprinta Racing versenyzőjét a Crash.net szakoldal. 

„Ha végre motorra ülhetünk, úgy gondolom, hogy a 2020-as bajnokság lesz az egyik legszorosabb és legizgalmasabb, mivel láttuk, hogy Katarban nagyjából tizenöten küzdöttek a győzelemért. Nehéz neveket kiemelni, de olyanok, mint Arbolino, Arenas és Ogura a teszteken és a versenyen is erősek voltak.”

A skót a karantén alatti időtöltéséről is nyilatkozott: „A korlátozások itt is ugyanazok, mint a világ nagyjából minden országában, napi egyszer meg van engedve, hogy kimozduljunk, így én minden nap biciklizek. Ezt az időt mindig kihasználom, hogy fitten tartsam magam. A másik napi szenvedélyem pedig, hogy elvégzek pár erősítő gyakorlatot a házban vagy a kertben.”

Fotó: MotoGP Media
 


Hozzászólások