MotoGP

Fausto Gresinire emlékeztek

A spanyolországi teszteken megemlékeztek a tegnap elhunyt csapatfőnökről.
A mai napon Barcelonában és Valenciában tesztel a MotoGP mindhárom géposztálya. Valenciában főleg a Moto2 és Moto3 csapatai vesznek részt, amelyhez a gyásztól sújtott Gresini csapat is úgy döntött, hogy részt vesz. 

"Alapos megfontolás után Gresini Racing Valenciában tartózkodó Moto2 és Moto3 csapatai úgy döntöttek, hogy részt vesznek a mai teszten. Fausto nevében és emlékére az alábbi matricák lesznek a motorokon. #CiaoFausto "


A teszt kezdetén megemlékezést tartottak a tegnap reggel elhunyt legendás csapatfőnökre, amelyen minden jelenlévő részt vett, a négy Gresini-motor pedig a csendet követően gázfröccsel búcsúztatta a korábbi kétszeres világbajnokot.
Személyesen ők emlékeztek meg, ám a közösségi médiában természetesen a motorsport világa egy emberként búcsúzott Faustotól, az összes jelenlegi csapat és versenyző, mérnökök, valamint több korábbi versenyző is megemlékezett róla, de még az általa nem "érintett" sorozatok, mint a Superbike világbajnokság, vagy a Forma 1 is. 
Képek a valenciai megemlékezésről:
 


Nem minden Moto2-es és Moto3-as alakulat van Valenciában, több versenyző is a barcelonai teszten vesz részt, pl. Albert Arenas, Remy Gardner, Raul Fernandez, Marco Ramirez, vagy Jaume Masia. A katalán aszfaltcsíkon tesztel a királykategória jó része, így Joan Mir, Alex Rins, Jack Miller, Fabio Quartararo, Pol és Aleix Espargaro, Johann Zarco, Takaaki Nakagami és Alex Marquez is - ők egyelőre csak superbike gépekkel körözhetnek. De szintén Barcelonában húzza a gázt több korábbi Grand Prix-versenyző is, úgy mint Tito Rabat, Dominique Aegerter és Ana Carrasco.

FRISSÍTÉS: Barcelonában is megemlékeztek a jelenlévők.
 Fotó: Gresini Racing


Hozzászólások