TCR

Megérkezett a TCR Europe új naptára

Az áldozat ebben a kategóriában a Red Bull Ring lett, hiszen az osztrák pályán rendezendő versenyt véglegesen törölték.
Várható volt, hogy a sport területén történt sok halasztás és törlés nem kerülheti el teljesen a TCR Európa-kupát sem. A bajnokság május első hétvégéjén kezdődött volna Belgiumban, azonban ez a versenyt július végére, a Spa 24 órás versennyel egy hétvégére tolták, így a németországi Oschersleben lesz a szezonnyitó helyszíne. A naptár nagy áldozata a Red Bull Ring lett, hiszen ezt a versenyt végül teljesen ki is törölték a naptárból.
 
A sorozat promótere, Paulo Ferreira részletesen elmondta, hogy mi a jelenlegi helyzet. Szavait a TouringCarTimes szakoldal idézi: „Elhúztuk a bejelentést, mert igyekeztünk együtt más megoldást találni. Jó lett volna az év biztonságosabb szakaszára halasztani eseményeket. Folyamatosan figyeljük a kialakult szituációt, és készen állunk arra, hogy gyorsan variáljunk még a naptáron, hogyha ez szükséges. Szeretnénk megfelelő időt adni a bajnokságban résztvevőknek arra, hogy rendesen felkészülhessenek a szezonra.”

„A jelenlegi szituáció megkívánta, hogy a második versenyhétvégénket kihagyjuk. Finanszírozási okokból pedig az a döntés született, hogy hét helyett csak hat versenyt rendezünk meg, így nem is lesz pótolva az a forduló. Mindent megtettünk, hogy így is aránylag jó bajnokságot rendezhessünk, ami biztonságos is. A TCR Europe csapatai, promóterei és vezetősége együtt dolgoznak majd azon, hogy legyőzzük ezeket a kihívásokat, természetesen mindig figyelembe véve a biztonságot és az emberek egészségét.”

 

Az új TCR Europe-naptár:

Június 26-28, Oschersleben
Július 17-19, Paul Ricard
Július 24-25, Spa-Francorchamps
Szeptember 11-13, Zolder
Szeptember 25-27, Monza
Október 9-11, Barcelona

Fotó: TCR Europe / Facebook
 


Hozzászólások