MotoGP

Megérkezett az LCR Honda és Alex Marquez (KÉPEK)

A Repsol Hondától LCR színekbe igazoló Alex Marquez ma mutatkozott be először hivatalos új csapatánál, melyet követően már emésztgethetjük is az ilyenkor jól megszokott stúdióképeknek köszönhetően, hogy a 73-as rajtszám a Castrol és Givi által szponzorált versenygépen tetszeleg.
Alex Marquez a 2019-es Moto2-es világbajnoki címet követően tavaly debütált a Repsol Hondánál, igaz még mielőtt élete első királykategóriás nagydíján rajthoz állhatott volna, már akkor döntöttek arról, hogy év végén távoznia kell a csapattal, hiszen a helyére Pol Espargarót igazolták. Így került Marc Marquez öccse az LCR Hondához, ahol egyébként a hírek szerint a többi három HRC-s motoroshoz képest semmivel sem kap majd többet vagy kevesebbet, hiszen a tél folyamán rengetegszer elhangzott, hogy a Honda mind a négy pilótájának ugyanazon versenymotort bíztosítja majd ebben az évben. Ez azt jelenti, hogy elméletileg csak festés tekintetében különböznek egymástól (kívül-belül) az RC213V-k.
Ne lepődjünk meg rajta, hogy a fotókon nem látjuk Alex Marquez csapattárást, Takaaki Nakagamit, ugyanis a japán versenyző külön prezentáció során kerül bemutatásra, mégpedig holnap (2021.02.20. szombat). Ennek oka leginkább az, hogy különböző támogatói háttérrel versenyez a két motoros. A lassan 25 éves spanyol 2020-ban pár alkalommal okozott igen kellemes meglepetéseket, gondoljunk csak a le mans-i és aragóni második helyére, azonban év végére kissé elfogyott a lendülete és talán a magabiztossága is, mivel több bukást is begyűjtött. Ebben a szezonban értelemszerűen egy év királykategóriás tapasztalattal, bizonyára okulva az előző esztendőben elkövetett hibákból, alighanem kiegyensúlyozottabb és egyben jobb teljesítényre számíthatunk tőle.Fotó: LCR Honda
 
 


Hozzászólások