Superbike

Megerősítette Bautista távozását a Ducati, közel a Redding-bejelentés

Paolo Ciabatti, a bolognaiak sportigazgatója a silverstone-i MotoGP-n beszélt arról, hogy a spanyol eligazol tőlük, a helyére pedig a Brit Superbike-ban szereplő brit érkezik.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Alvaro Bautista idén csatlakozott a Superbike-világbajnokság mezőnyéhez, s rögtön bekezdett a Ducatival: az első tizenegy futamot megnyerte. Az utóbbi fordulókon viszont rendre bukott, így a 61 pontos előnye 81 pontos hátránnyá változott Jonathan Rea-vel szemben. Ennek ellenére sokáig úgy tűnt, hogy biztos a spanyol maradása a bolognaiaknál, az utóbbi hetekben viszont fordulat történt: Bautista azt már korábban elismerte, hogy tárgyalt a 2020-ban új motorral készülő Hondával, nemrég pedig a ducatisok már biztosra vették, hogy elveszítik őt.

Nos, Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója a MotoGP Brit Nagydíjának helyszínén megerősítette, hogy a spanyol távozni fog, ahogy azt is elárulta, hogy szinte biztosan a Bautistához hasonlóan a MotoGP-ből tavaly kiszoruló, jelenleg a Brit Superbike-ban ugyancsak egy Panigale V4R-rel a bajnoki címre is esélyes (a múlt hétvégi fordulóig az összetettet is vezető) Scott Redding érkezik majd a helyére. „Tudjuk, hogy Alvaro elfogadta egy másik gyártó ajánlatát a következő két szezonra. Elég előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások Scott-tal, szóval remélhetőleg a következő pár napban be is jelenthetjük” – nyilatkozta Ciabatti a Motorsport.com szaklapnak.

A váltás tehát még nem hivatalos, de alighanem még a portimaói versenyhétvége előtt megtörténnek a bejelentések. Redding Chaz Davies mellé érkezik a Ducatihoz, míg Bautistának a legtöbb sajtóértesülés szerint Takumi Takahashi lehet a csapattársa a HRC által futtatott gyári alakulatnál (a Moriwaki-féle gárda szatellit csapatként folytathatja). Takahashi leigazolására utalhat az is, hogy a suzukai nyolcóráson is parádézó japán fogja helyettesíteni a továbbra is sérült Leon Camiert a hétvégi portimaói teszten. A Motorsport.com egyébként még a BSB-ben Hondával szereplő Xavier Fores és a Yamahától vélhetően Toprak Razgatlioglu várható érkezése miatt kiszoruló Alex Lowes nevét is felhozta Bautista potenciális csapattársaként – igaz, Lowest a Puccetti Kawasakival is szóba hozták épp Razgatlioglu helyén.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások