Formula-E

Megújult karosszériát villantott a Formula-E – fotók!

A tavaly bevezetett Gen2-es autók továbbfejlesztett változatával fognak versenyezni a következő, első vb-státuszú évben az elektromos széria szereplői: többek között az első és a hátsó szárny is átalakult, és megjelent a „cápauszony”.

Az előző, ötödik idénytől kezdve használják a második generációs autókat a Formula-E-ben, amelyek az elsőhöz képest jóval futurisztikusabb külsővel rendelkeznek. Nos, az elektromos sorozat vezetői most ismét újítottak: ma bemutatták a Gen2 EVO névre hallgató autókat, azaz a továbbfejlesztett karosszériát, amellyel a versenyzők a következő, immár világbajnoki státuszban zajló szezon során küzdhetnek majd egymással.

A változások az első és a hátsó szárnyat is érintik: az első szárnyak „visszahajolnak”, míg a hátsó némileg íves lett. Ezen felül fontos újítás, hogy megjelentek a korábban az F1-ben is látott cápauszonyok, viszont cserébe eltűntek a kerékborító elemek az első abroncsoknál. A hírek szerint a módosítások elsősorban azt szolgálják, hogy a szárnyak könnyebben sérüljenek a kontaktok során, a Gen2-es autók bevezetése óta ugyanis jelentősen megnövekedett a koccanások száma a Formula-E-ben. A hajtásláncot illetően nincs változás. Íme, néhány fotó és egy videó az új kialakításról, amelyet tehát a következő évadtól láthatunk majd élesben is:


Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások