MotoGP

Megvalósult Rossi álma: MotoGP-géppel a Ranchról Misanóba – fotók!

A „Doktor” és rajongói számára már kedd délután megkezdődött a San Marinó-i Nagydíj hete: a kilencszeres világbajnok az M1-es Yamahájával hajtott végig többek között szülővárosán, Tavullián is.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Nem akármilyen élményben volt része kedden Valentino Rossinak: a gyorsaságimotoros-világbajnokságon eltöltött 24. szezonjában végre megvalósult az álma, miszerint egy MotoGP-géppel hajtson végig szülővárosán, Tavullián. Az olasz versenyző saját Rancháról indulva, többek között a tavulliai főteret is érintve egészen a misanói pályáig motorozott közutakon, a Marco Simoncelli nevét viselő pályán pedig ugyancsak megtett egy kört az M1-es Yamahával – mindezt persze a rajongóiból álló óriási közönség előtt.

„Ez egy valóra vált álom, hiszen amikor fiatalként az 50 köbcentis robogónkkal motoroztunk, mindig arról álmodtunk, hogy egy MotoGP-géppel, az M1-essel motorozhatnánk keresztül Tavullián, s ez ma megvalósult. Fantasztikus és rendkívül érzelmes pillanat volt, nagyon élveztem! Jól megy közúton is az M1, jól éreztem magam. Rengeteg ember, rengeteg rajongó volt a tavulliai főtéren, és úgy tűnt, nekik is nagyon tetszett” – mondta el Rossi a Yamaha közleményében. Íme, néhány fotó a különleges alkalomról:

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások