MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Megváltoztatja a Dorna a TV-s közvetítésekkel kapcsolatos irányelveit?

Ma jelentették be hivatalosan azt, amit már jó néhány jelentés rebesgetett, vagyis hogy az Egyesült Királyságban a MotoGP TV-s közvetítéseinek jogát a BT Vision veheti át.
2013.05.09. 13:53:47
2008-ban a MotoGP-ért rajongók milliót döbbentette meg szerte Európában – így Magyarországon is – az a hír, ami szerint a Eurosport elveszítette az általuk régóta dédelgetett MotoGP közvetítési jogait. Azóta az egyes országokban több különböző társaság kötött szerződést a Dornával, ezzel feltöltve a piaci rést, az Egyesült Királyságban például a BBC vette a birtokába a kizárólagos jogokat.
 
„A döntés a Dorna új stratégiájának része, azon dolgozunk, hogy szerte Európában nemzeti műsorszolgáltatókkal működhessünk együtt, ezzel szem előtt tartva azt a nagyon fontos célt, hogy a MotoGP szélesebb közönséghez juthasson el,” – jelentette a Dorna 2008-ban a Eurosportnak. Sajnos azonban néhol, mint például nálunk is, ez pont visszafelé sült el.
A közönség felháborodására némi gyógyír jelentett, de csak Angilában, hogy később egy új megállapodás keretei között a 2013-as szezon végéig a Brit Eurosport is engedélyt kapott a közvetítésekre, azonban a főbb versenyeket továbbra is csak a BBC sugározhatja élőben.

Azóta világossá vált, hogy a BBC nem fogadja a kegyesei közé a MotoGP-t, a televízió-készülékek előtt szurkolók több fontos eseményről is lemaradtak az elmúlt öt évben, így a Dorna egy új társaság felé fordult. 2014-től Angliában a BT Sports adásán keresztül követhetik figyelemmel a világbajnokság történéseit, az első edzéstől az utolsó versenyig. A Dorna egy olyan műsorszolgáltatót akart találni, amely képes a MotoGP minden egyes pillanatát minőségi közvetítésen keresztül átadni a közönségnek.
Az már más kérdés, hogy a Eurosport utolsó vára elesett a MotoGP-ért folytatott harcban, viszont talán az újabb stratégiának köszönhetően Európa többi országában is maradéktalanul kiszolgálják majd a MotoGP-ért a kanapékra leülőket.
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast