Formula-E

Megvan a NIO párosa, teljessé vált a Formula-E mezőnye

Utolsóként a tavalyi bajnokságban utolsó helyen záró istálló jelentette be idei felállását, Oliver Turvey és Ma Qing Hua leigazolásával pedig immár a teljes 24 fős mezőnyt ismerjük.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A NIO váratott magára a legtovább a Formula-E 2019/2020-as szezonjában indított versenyzők megnevezésével. A tavaly utolsó helyen végző gárda nevében egyébként a Shanghai Lisheng Racing befektetése nyomán megjelent a 333 név is, így mostantól NIO 333 Formula-E Team névre hallgat majd az istálló.
 
Egyik pilótájuk továbbra is Oliver Turvey lesz, aki az elektromos széria első idényének végétől kezdve erősíti az alakulatot, eddigi legjobb eredménye pedig egy második hely. Csapattársa pedig az a Ma Qing Hua lesz, aki különböző csapatok színeiben összesen kilenc FE-futamon indult már, idén pedig a WTCR-ben szerepel egy Alfa Romeóval.
 
A NIO mostani bejelentésével teljessé vált a bő hónap múlva rajtoló hatodik évad mezőnye, amely minden eddiginél nagyobb lesz, hiszen összesen 12 csapat és 24 versenyző áll majd fel a rajtrácsra. A felkészülés pedig ma veszi kezdetét hivatalosan a valenciai teszt első napjával.
 
A Formula-E 2019/2020-as mezőnye:
DS Techeetah: Jean-Eric Vergne, Antonio Felix da Costa
Audi: Lucas di Grassi, Daniel Abt
Virgin: Sam Bird, Robin Frijns
Nissan e.dams: Sebastien Buemi, Oliver Rowland
BMW Andretti: Alexander Sims, Maximilian Günther
Mahindra: Pascal Wehrlein, Jerome d’Ambrosio
Jaguar: Mitch Evans, James Calado
Venturi: Edoardo Mortara, Felipe Massa
Dragon: Brendon Hartley, Nico Müller
NIO: Oliver Turvey, Ma Qing Hua
Mercedes: Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries
Porsche: André Lotterer, Neel Jani
 
Fotó: NIO 333 Formula-E Team


Hozzászólások