MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Megvan a Triumph első hivatalosan bejelentett versenyzője

Az észt Hannes Soomer lesz a Triumph gyári istállójának egyik versenyzője idén a Supersport világbajnokságon. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt, hogy Simon Buckmaster alakulata egyik tavaly, a brit Supersport szereplő pilótája sem érkezik a vb-re.
Forgó Ariel János 2022.01.13. 18:32:23
Olvasási idő: 1 perc
A hamarosan 24. életévét betöltő Hannes Soomer 2018 óta állandó tagja a Supersport világbajnokság mezőnyének, ahol 2020-ban teljesítette eddigi legjobb szezonját. Az észt pilóta akkor többek között három harmadik helynek köszönhetően zárt az összetettbeli kilencedik helyen, amelyet követően joggal gondolhattuk azt, hogy 2021-ben esetleg sikerül majd még feljebb kapaszkodnia. Habár ez nem jött össze neki, most hatalmas lehetőséget kapott a Triumph gyári csapatánál, hiszen ő lesz a Dynavolt Triumph egyik versenyzője 2022-ben. Hivatalosan ugyan még nem jelentették be, azonban szinte biztosra vehető, hogy az istálló másik pilótája a Moto2-ből érkező Stefano Manzi lesz. Sokáig megvolt annak a lehetősége is, hogy Kyle Smith, vagy Brandon Paasch lép majd világbajnoki porondra Simon Buckmaster jóvoltából, hiszen tavaly ők ketten voltak a Triumph „kísérleti nyulai” a brit Supersportban.
 
Velük próbálgatta ugyanis a brit gyártó a új, 765-os motorját a hazai bajnokságban annak érdekében, hogy minél jobban fel tudjanak készülni a vb-s bemutatkozásra. Smith öt alkalommal állhatott dobogóra, ebből kétszer győzött, illetve kilenc alkalommal zárt a top5-ben, míg Paasch két harmadik pozícióval hívta fel magára a figyelmet. Úgy tűnik azonban, hogy ezek a teljesítmények nem győzték meg eléggé a Triumph vezetését arról, hogy velük térjenek vissza a Supersport világbajnokságra.

Fotó: Dynavolt Triumph official facebook
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast