Melandri 19 hónap felfüggesztettet kapott

Marco Melandrit, a BMW gyári csapatának versenyzőjét 19 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték adócsalás vétsége miatt. Csakúgy, mint Valentino Rossit 2007-ben, úgy most őt is elítélték, az ő erkölcsi bizonyítványa is bemocskolódott.
2012-11-03 18:09:22
Az olaszok adózási kedve pocsék, az adóelkerülés országos járvány, amire nem igazán találják a „csizmán” az ellenszert. A becslések szerint 150 milliárd €-ra rúg az olaszok adótartozásának állománya, amit manapság a kormány drasztikus eszközökkel próbál csökkenteni. Marco Melandri is magáénak tudhat egy szeletet abból a 150 milliárdból, így ő is megkapta a büntetését, csakúgy, mint anno Valentino Rossi, és ahogyan manapság több olasz híresség megkapta. Az olasz adóhatóság a közelmúltban többek között Max Biaggit, Loris Capirossit, a néhai Luciano Pavarottit, az olimpiai bajnok síelőt, Alberto Tombát, az országúti kerékpárost, Marco Cipollinit és a pornósztár Rocco Siffredit is megdorgálta – így próbálnak nyilvános felháborodást szítani, ezzel pedig megfordítani a negatív tendenciát.

Melandri azon csúszott el, hogy ő most már elméletileg brit lakóhellyel rendelkezik, papíron Derbyben él, azonban ez az esetében csak a kedvező adózási feltételek miatt van így. Ezzel a kiskapuval 2003 és 2005 között 3,6 millió €-t spórolt az adókon, mégis többet tartózkodott Olaszországban, mint azt szabadott volna.
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast