Superbike

Melandri: „Bautista ilyen előnnyel csak elveszíteni tudta a bajnokságot ”

Az olasz a helyére érkező spanyolnak, és Chaz Daviesnek is rendesen odaszúrt egyet.
Marco Melandri 2018 végén köszönt el a gyári Ducatitól, 2019 végén pedig a versenyszerű motorozástól. Bár akkor ez még nem látszott egyértelműen, maradt az olaszban néhány tüske, például egyből megemlítendő Alvaro Bautista leigazolása az ő helyére. Melandri elmondta erről a véleményét, illetve odaszúrt egyet Chaz Daviesnek is, aki szerinte túl agresszív motoros a V4-es Ducatihoz. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Szerintem az a motor tökéletes volt az én stílusomhoz. Tisztán és precízen kell menni vele, és nem olyan agresszívan, mint Davies. Szerintem jól tudtam volna még teljesíteni, de gazdasági okokból más lett a Ducati terve, és leigazolták Bautistát a helyemre. Lehet, hogy egy kicsit lassabb lettem volna nála, viszont biztos, hogy kevesebbet buktam volna. Ilyen előnnyel csak elveszíteni tudta a bajnokságot, és én ezt már az első futamon megmondtam. Végül csak igazam lett, ahogy Chaz szenvedéseivel kapcsolatban is. A V2-es motor stimmelt ugyan a stílusához, de a V4-est teljesen máshogy kell vezetni, és be is bizonyosodott, hogy nem neki való az új gép.”

A bolognai márka sportigazgatója, Paolo Ciabatti szerint idővel megoldódnak Davies problémái: „Alvaro azonnal ráérzett a gépre, ez valószínűleg azért is van, mert a MotoGP-ből rengeteg tapasztalatot hozott, jó motorozási stílusa van, és alacsonyabb is. A Panigale V4R koncepciója a MotoGP-s gépünké, valamint a motorblokk is onnan érkezett. Szinte természetes volt neki ezt a gépet kezelni, és csak kisebb változtatásokat kért. Ezt a motort teljesen máshogy kell irányítani, mint a V2-est, így Chaz meg is szenvedett vele. Tavaly szép győzelmet szerzett Lagunca Secában, de mind tudjuk, hogy ez neki és nekünk is kevés. Átgondoltuk, hogy min kell változtatni az idei évre, és megteszünk mindent, hogy idén magára találjon.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások