Melandri és Davies Jerezben teszteltek

Míg a MotoGP-ben a szezonzáró izgalmaira koncentrálunk, addig a Superbike Világbajnokság mezőnye már gőzerővel készül a következő idényre. A Kawasaki a múlt héten Valenciában, a Ducati Mugellóben tesztelt, legutóbb pedig a BMW töltött el két napot Jerezben.
2012-11-07 17:15:05
A BMW Italia is túl van az első téli tesztjén, bár ez koránt sem sikerült tökéletesre, ugyanis a bajorokat a hűvös és nedves időjárás hátráltatta a munkában. Marco Melandri és Chaz Davies ennek ellenére is 149 kört tettek meg a két napig tartó tesztelésen. Az olasz csapat, amely átvette a BMW gyári támogatását és az ezzel járó feladatokat, új alkatrészeket próbált ki Spanyolországban. Egy továbbfejlesztett specifikációjú erőforrás, új elektronika, új lengőkar és az Öhlins új lengéscsillapítói alkották a menüt. Az eső miatt sokszor meg kellett szakítaniuk a versenyzőknek a tesztprogramot, de a pótlásra hamar sort keríthetnek, hiszen a Kawasakihoz és a Ducatihoz csatlakozva ma és holnap Aragónban folytatják a munkát.
Marco Melandri
„Sajnos az időjárás miatt nem tudtunk olyan sokat motorozni, amennyit szerettünk volna. A pálya egyszer sem volt igazán száraz, vagy teljesen vizes, mindig a kettő között volt félúton, így nem tudtunk annyi kört megtenni, mint terveztük, elég sok időt töltöttünk a garázsban. Reméljük, hogy a következő teszten több szerencsénk lesz az időjárással. Mindenestre jó volt újra a pályán lenni, újra találkozni és együtt dolgozni a csapattal. Szintén örömömre szolgált az új csapattársammal, Chazzel tesztelni. Érdekes tudni, hogy mit gondol az RR-rünkről. Mint ember, azt hiszem, ő egy jó srác, úgy gondolom, hogy nagyon jól ki fogunk jönni egymással.”
Chaz Davies
„Nagyon jó volt az első találkozás az RR-rel, és újra pályán lenni. Sajnos nem olyan időjárás fogadott bennünket, mint reméltük, jó lett volna, ha egyértelmű körülmények uralkodnak, de nem ez volt a helyzet, így egy kicsit nehéz dolgunk volt. Azt hiszem a fokozatosság az, amire szükségem van; nem akarok egyből mindent kihozni a motorból, még tökéletes körülmények között sem. Tovább kell dolgoznunk, és a következő teszten remélhetőleg több szerencsénk lesz az időjárással. A motorral kapcsolatos első benyomásaim nagyon jók. Amikor először ültem fel rá, nem ért meglepetés, ami mindig jó jel. A RR egyensúlya kitűnő, rengeteg erő lakozik benne, és rengeteg opció van rá, hogy ezt az erőt kontroll alatt tartsuk. Eddig többnyire a tökéletes üléspozíció megtalálásán dolgoztunk. A BMW Motorrad egy kitűnő csapat. Néhányukat már korábbról is ismertem, de nem olyan sokat, szóval jó volt mindenkivel találkozni. Sok új ember nevét kell megtanulnom a garázsban, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan már ez is menni fog. Mindenki barátságos, és kedvesen üdvözöltek, nyilvánvalóan jók a munkájukban, így öröm együtt dolgozni a csapattal.”
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast