Superbike

Melandri rajtbüntetést kapott a „f*szfej” manőveréért (videó)

Ezzel a jelzővel az áldozat Chaz Davies illette az olasz yamahás azon megmozdulását, amely miatt mindketten kiestek az utolsó jerezi futamon, s amelyért hat hellyel hátrébb sorolják majd a vétkest a misanói sprintversenyen.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A vasárnap sem telt el komoly visszhangot kiváltó incidens nélkül a Superbike-világbajnokság jerezi fordulóján: Jonathan Rea és Alex Lowes utolsó kanyaros ütközése után ezúttal Marco Melandri és Chaz Davies akadt össze a hétvége utolsó megmérettetésén. Az olasz a negyedik helyért támadta ellenfelét a hosszú jobbos 5-ös kanyarban, ám az optimista manővernek koccanás és dupla bukás lett az eredménye. A felügyelők természetesen vizsgálták az incidenst, s végül ők is arra jutottak, hogy a GRT Yamaha motorosa volt a hibás, így hathelyes rajtbüntetést róttak ki Melandrira a soron következő misanói állomás Superpole-futamán – hogy miért pont a sprintversenyen, azaz a hétvége második viadalán a háromból kell ezt letöltenie, arra nem érkezett magyarázat.
Mindenesetre Davies nem fogta vissza magát akkor, amikor a sajtónak nyilatkozott a videóban is látható ütközésről: „Megnéztem a videót, megnéztem a saját és Toprak ívét, ugyanazon a darab aszfaltrészen fordultunk. Lehet, hogy a Yamaha valamelyest élesebben képes fordulni a pálya azon szakaszán, de ezzel már mentegetem őt, mert egy olyan tapasztalt motorosnak, mint ő, mindenkinél jobban tudnia kellene, hogy egy ponton visszaérünk a rázókőhöz a kanyar csúcspontján, ami más elég kései pont. Ott vettem egyáltalán csak észre először, hogy ott van. Elértem a rázókövet, majd eltalált belülről. Még senkit nem láttam ott előzéssel próbálkozni sem a Superbike-ban, sem a MotoGP-ben. Nevetséges volt egyáltalán megpróbálni: ilyen manőverre egy 20 évestől számítanék, nem egy 37 éves világbajnoktól. Marco olyan, amilyen, úgysem fog bocsánatot kérni, majd valahogy rám keni, hogy az én hibám volt…”
 
A ducatis hozzátette: igazából még szerencsés is lehet, hogy megúszta sérülés nélkül, hogy tulajdonképpen beszorult a két gép közé. „Egyszerűen csak egy ostoba ötlet lett volna. Ha a kanyar bejáratán próbálkozott volna, ahogy én is előtte vele, és mindketten szélesre sodródunk vagy akár koccanunk és elesünk, akkor sem örültem volna, de akkor legalább normális helyen kísérletezett volna. Tudnia kellett volna, hogy ez nem fog működni. Nagy ütést kapott a csípőm és a lábam oldala. Jobban aggódtam a kormányon lévő kezeim miatt, mert a motoromon voltam és az övé alatt, nem tudtam semmit elkerülni. Egy kib*szott f*szfej manőver volt” – zárta kemény véleményét Davies, akit a Crash.net idézett.

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások