Melandri: „Úgy gondolkodom, mint egy versenyző, nem mint egy visszavonult pilóta”

A héten Jerezben tesztelt az Aruba.it Racing: a Ducati a negyedik legjobb időt futotta, és Marco Melandrinak lehetősége volt, hogy megismerkedjen a Ducati Panigale-val, mielőtt beöltözne az első versenyre februárban Phillip Islanden.
Sleiher Dávid 2016-11-26 15:37:48
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Az olasz Misano és Valencia után újra felülhetet a jövő évi motorjára, azonban a teszt nem alakult olyan simán a  pilóta számára eddig, mint várta, és a mai utolsó napra is esőt jósolnak, ugyanakkor beismerte, sok munka vár még rá.

„Úgy gondolom, hogy sok pilóta igen gyors az új gumikon, de nekem ez a gyengepontom, így egy kicsit többet kell dolgoznom, hogy megtaláljuk a jó beállítást a motorral, hogy azt a kis extrát is kihozzuk az új abroncsból. Jelenleg a versenytempóra koncentrálok, ami nem néz ki olyan rossznak, ezért meglehetősen elégedett vagyok. Mégis, ki kell valami újat próbálnunk a gépen 2017-re. Januárban azután hosszú versenyetapokat szeretnék teljesíteni, hogy megértsem, hol kell többet javulnom és hol vagyok rendben. Ez egy jó tesztelés volt számomra, és napról-napra jobban érzem magam a Ducati Panigale-on, már nagyon várom az első fordulót februárban, de addig még akad néhány elvégzendő munka.”

Az olasz először még nyáron, Misanóban futott ki a Ducatin, majd nem sokkal utána Valenciában. De egy év visszavonulás és kihagyás kihívásnak bizonyult, amit Melandri erőfeszítések árán igyekszik felülmúlni. Miután a héten túl esett két nap tesztelésen elárulta, hogy kezdi úgy érezni, hogy visszatér a régi önmagához. „Az elején egy kicsit kemény volt, annak ellenére is, hogy egész szezonban készültem és edzettem, mert megülni a motort másmilyen érzés, de egyre automatikusabbá válik. Most már úgy gondolkodom, mint egy versenyző, nem mint egy visszavonult pilóta. Ez jó, és úgy gondolom, hogy nem lesz könnyű az első futamon a többi srác között, de amint jól érzem magam a motoron, azután minden rendben lesz.”

Melandri tudja, hogy a legkeményebb riválisa a garázs ellentétes oldalán van. Chaz Davies dominált a 2016-os szezon végén, és az olasz biztos benne, hogy a walesi nem ugyanaz a pilóta, aki akkor volt, mikor még korábban csapattársak voltak a BMW-nél három évvel ezelőtt, de készen áll a megmérettetésre. „Voltak jó pillanataink Chazzal a BMW-én, de úgy vélem három év után nagyon jól érzi magát a motoron és a csapattal. Biztosan ő a legjobb srác a Ducatinál, és biztos, hogy nem lesz egyszerű vele harcolni, de nagyon várom már.”

Fotó: WSBK
Sleiher Dávid
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast