Superbike

Mercado újonc csapatnál indulhat 2018-ban

Sajtóhírek szerint a Superstock 1000-es kategória korábbi bajnoka jövőre egy, a Supersportból érkező spanyol alakulat Kawasakiján ülve húzza majd a gázt a Superbike-világbajnokság mezőnyében.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Leandro Mercado 2012 óta már három szezont lehúzott a Superbike-világbajnokság mezőnyében, miközben 2014-ben bajnok tudott lenni a Superstock 1000-es géposztályban. Idén a Iodaracing színeiben indult egy Apriliával, ám a hétvégi katari idényzárón már nem tudott rajthoz állni, miután az alakulat visszalépett az indulástól anyagi okokra hivatkozva – pedig amúgy nem futott rossz évet: sorozaton a top10-ben szerepelt, s végül az összetett 13. helyén zárt.
 
A Motorsport.com azonban úgy tudja, hogy az argentin motoros jövőre váltani, ám ezúttal kategóriát nem – karrierje során először teljesíthet egymás után két idényt a Superbike-ban –, csak csapatot. Az említett szaklap információi szerint ugyanis Mercado megállapodott a spanyol Orelac Racing alakulattal, amely 2018-ban a Supersportból érkezve mutatkozna be az elitkategóriában. A valenciai központú istálló elvileg egyetlen Kawasakit indítana, ezen ülne Mercado, miközben a hatszázasok között is folytatná a szereplést Nacho Calero versenyeztetésével.
 
Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások