WTCR

Michelisz és Huff az élen a makaói edzéseken

Az első tréningen a bajnokesélyes magyar, a másodikon a pálya koronázott királya volt a leggyorsabb, a vk-éllovas Guerrieri viszont csak a 20. hely környékén hangolt az időmérőkre.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A zsúfolt makaói időtervnek köszönhetően már csütörtökön kezdetét vette a WTCR programja, méghozzá két szabadedzéssel. Az első háromnegyed órás tréning felemásan alakult magyar szempontból, hiszen az összetettben mindössze hatpontos hátránnyal második Michelisz Norbert bizonyult a leggyorsabbnak, Tassi Attila viszont az utolsó másodpercekben falnak koccant a KCMG Hondával. Persze nem ő volt az egyetlen: többek között Gabriele Tarquini is megtörte a BRC Hyundait, elmondása szerint a csúszós pálya miatt hibázott. Michelisz mögött egyébként Yvan Muller, Jean-Karl Vernay és Rob Huff sorakozott, a Hondák viszont nem remekeltek: a bajnoki éllovas Esteban Guerrieri például csupán 19. lett.
 
A második gyakorlást sem úsztuk meg piros zászlós megszakítás nélkül: a félórás edzés elején és végén is egy szabadkártyás induló okozott bonyodalmakat – utóbbi eset után már nem is indították újra a körözést. A legjobb időt ezúttal a makaói pálya specialistája, a kilencszeres győztes Rob Huff autózta, megelőzve Andy Priaulx-t és Vernay-t. Michelisz a kilencedik pozícióban végzett, a Hondák viszont továbbra is csak épp a magyart megelőző Tiago Monteiro révén képviseltették magukat a mezőny első felében: Guerrieri például csak a 22. helyen zárt, míg Tassi ez alkalommal a 20. időt érte el. Folytatás pénteken a két időmérő edzéssel.
 
Az 1. szabadedzés végeredménye:

A 2. szabadedzés végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások