WTCR

Michelisz: Makaó lehet az egyik legjobb esélyem

Kedvezhet a Hyundainak az utcai pálya, neki személyesen is jó emlékei vannak a legendás helyszínről, de azért nem számít sétagaloppra a hétvégén a WTCR magyar bajnokesélyese.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Michelisz Norbert az összetett tabella második helyezettjeként, hatpontos hátránnyal utazik a Túraautó-világkupa makaói fordulójára, amely előtt saját bevallása szerint is csak a 2017-es vb-hajrához hasonlítható izgatottság lett úrrá rajta. A BRC Hyundai pilótája viszont élvezi a helyzetet, hogy ő a bajnoki cím egyik esélyese – de vajon mire számít a szezon utolsó előtti megmérettetésén, amelyet a világ egyik legnehezebb pályájának tartanak?

„Tíz kilóval könnyebb lesz a Hyundai, mint legutóbb Japánban volt, ami ugyan nem nagy könnyítés, de mint minden egyes pont, úgy minden egyes megnyert századmásodperc is számít, tehát mindenképpen jó hír. Ugyanakkor az, hogy ezúttal nem a mi autónk lesz a legnehezebb a mezőnyben, Makaóban tényleg kevésbé fontos tényező, hiszen egy ilyen szűk utcai pályán nem lehet kihozni a maximumot a technikából, muszáj benne hagyni egyfajta biztonsági tartalékot, így a büntetősúlyok hatása is kisebb, mint egy hagyományos épített körön.”

„Azt azonban ettől függetlenül is fenntartom, amit már Szuzuka előtt is gondoltam, hogy a hátralévő helyszínek közül Makaó lehet az egyik legjobb esélyem. Korábban többször bebizonyosodott, hogy az utcai pályák fekszenek a Hyundainak, jó példa erre idénről Vila Real is, ahol futamgyőzelmet arattam. Tavaly még a nagyjából padlógázzal teljesített kb. 30 másodperces első szektorban sem volt nagy a lemaradásunk a referenciaautókkal szemben, a pálya többi részén viszont erősebbek is lehetünk a riválisoknál.”

„Mindez nem azt jelenti, hogy sétagalopp lesz a makaói hétvége. Azt gondolom, hogy a hozzánk képest 90 kilóval könnyebb Audi lehet a legerősebb, ráadásul Jean-Karl Vernay már bizonyította, hogy jó teljesítményre képes Makaóban, tavaly futamot is nyert itt. Ugyanígy Rob Huffra is oda kell figyelni, aki igazi specialistája ennek a pályának, már a tizedik győzelmére készül a legendásan veszélyes körön, amelyen már így is ő a rekorder.”

„Rajtuk kívül a Honda-versenyzők jelenthetnek nagy konkurenciát, mert szerintem az ő autójuk nagyjából a Hyundaijal azonos szinten lehet Makaóban, és az is egyértelmű, hogy a jelenlegi bajnoki éllovas Esteban Guerrieri is kifejezetten erős ezen a pályán. Ezt nemcsak a tavalyi futamgyőzelme mondatja velem, hanem a 2017-es szezon makaói fordulója is, amikor engem támogatott a bajnoki címért folytatott harcban, és pontosan láttam, hogy mennyire érti és élvezi ezt a kört.”

„Szép emlékekben szerencsére én sem szenvedek hiányt Makaót illetően, hiszen 2010-ben itt arattam az első világbajnoki futamgyőzelmemet, és azóta is többször sikerült dobogóra állnom”
– írta versenyzői blogjának legfrissebb bejegyzésében Norbi. A magyar pilóta hozzátette: bár sajnálja, hogy Augusto Farfus nem áll rajthoz velük a GT-s szereplése miatt, a helyére beugró Luca Engstlert is jól ismeri a M1RA-n keresztül, és hasonlóan erős csapatmunkára számít a Hyundaion belül, mint eddig.

Forrás: Michelisz Norbert versenyzői blogja; Fotó: WTCR Media


Hozzászólások