WTCR

Michelisz még jobban bízik a bajnoki címben Suzuka után

Bár elveszítette a vezetést a világkupa összetett pontversenyében, mégis élvezi az egyre növekvő feszültséget a BRC Hyundai magyar pilótája, aki Japánból is futamgyőzelemmel térhetett haza.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Szezonbeli negyedik győzelmét aratta Michelisz Norbert Suzukában, amellyel egyéni rekordot döntött, ám a pilóta saját bevallása szerint ez most kevésbé számít. Sokkal inkább fontos az, hogy Japánban tanulságos hétvégét zártak a csapatával, ahol előzetesen arra számítottak, hogy a pénteki eső javítani fog az esélyeiken, ám végül ennek ellenkezője történt. Emiatt az első futamon a 17. helyről kellett rajtolnia – aztán jött a sokat emlegetett incidens Andy Priaulx és Nicky Catsburg között, amelyről Norbi így írt legfrissebb blogbejegyzésében:

„Amikor a 14. helyen megérkeztem Andy Priaulx mögé, rossz érzés fogott el. Kínában összeakadtunk már a pályán, és őszintén szólva nem éreztem magam biztonságban a közelében. Főleg azok után, hogy láttam, Link & Cón belüli helycserével került pont ő az utamba, talán nem is véletlenül. Mivel én a bajnoki címért küzdök, a legfontosabb az volt, hogy pontokkal zárjam a futamot, ezért kezdeményeztem a Hyundainál, hogy cseréljünk helyet Nicky Catsburggal. Miután magam elé engedtem, az elsődleges cél az volt, hogy én befejezzem a versenyt, a másodlagos pedig az, hogy ő igyekezzen nyomás alá helyezni Priaulx-t, és ha kialakul ebből egy biztonságosnak tűnő lehetőség arra, hogy eléjük kerüljek, akkor arra lecsapjak. Biztosíthatok mindenkit, hogy plusz egy pontért nem terveztünk semmilyen őrültséget, egyszerűen nem érte volna meg a kockázatot. Végül az egyes kanyarban mégis összekoccantak, és Priaulx kiesett…”

„Én jöttem közvetlenül mögöttük, díszpáholyból láttam a történteket, és szerintem a felvételeken is jól látszik, hogy volt felelőse az ütközésüknek, de azt a valakit nem Nicky Catsburgnak hívják. Priaulx persze játszotta a szerepét, hevesen mutogatott a pálya széléről. Mondhatni tette, amit kellett, és már ebből sejtettem, hogy lesz folytatása az ügynek. A mi álláspontunk nem sokat számított, és azzal, hogy a végén Catsburgot büntették meg, nyilvánvalóvá vált, hogy sokaknak mennyire fontos a bajnoki cím. Jó lecke volt ez nekünk is, hogy mindenre fel kell készülnünk a hátralévő versenyeken. Ugyanakkor amennyire veszélyesnek tűnik ez a hajrára nézve, annyira izgalmas is. Érezhetően nő a feszültség, egyre több bomba ketyeg futamról futamra, és emiatt teljesen kiélesednek az érzékszerveim. Jóleső feszültségről van szó, ami azt jelenti, hogy nagy a tét, és nem kívülről nézem, hanem főszereplője vagyok a történetnek. Bevallom, élvezem!”
A Norbi által említett feszültség kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a Hyundai kifogásolta a Lynk & Co, sőt a promóter hozzáállását is a szóban forgó incidenshez. Gabriele Rizzo, a BRC főnöke szerint elfogadhatatlan, ahogy a kínai gyártó kommunikált az esetről, s bár elfogadják a felügyelők döntését, annak sem örültek, hogy később a WTCR hivatalos csatornáin egyértelműen a Lynk & Cót tüntették fel jobb színben a balesetről közzétett videókban (például a fentiben). Cserébe Thed Björk, aki pillanatnyilag harmadik helyen áll a tabellán, már előre megpendítette, hogy Makaóban rettenetesen nehéz dolguk lesz a Hyundaiok ellen az egyenesekben, noha papíron ugyanúgy 97,5 százalékos motorteljesítménnyel mennek. A két márka tehát tényleg komolyan egymásnak feszült – érdekes, hogy a bajnokságot vezető Honda kimaradni látszik ebből…

Visszatérve Micheliszhez: a fordított rajtrácsos második futamon aztán győzni tudott. „Fizikailag és mentálisan is rendkívül megterhelő verseny volt, amelyen tulajdonképpen 24 időmérős kör kellett a győzelemhez. Mellettem Rob Huff minimálisan jobban kapta el a rajtot, ami miatt korán és keményen kellett zárnom az ívet előtte az első kanyarnál, de szerencsére sikerrel jártam. Ezután próbáltam kiépíteni vele szemben egy kis biztonságot jelentő előnyt, ám Huff nagyon okosan tartalékolt a gumikkal a táv első felében, így a hajrában, amikor én már küszködtem az első tapadással, jelentős nyomás alatt tartott. Ügyesen csinálta, én is ezt tettem volna a helyében, mert olyan szituációba hozott, amiben egy apró figyelmetlenség is elég lett volna a részemről ahhoz, hogy megelőzzön. Ezért volt nagyon fárasztó ez a verseny, de minden percéért megérte, és amikor leintettek az első helyen, óriási feszültség szabadult fel bennem.”

Az utolsó suzukai viadalon egy büntetés révén nyolcadik lett a magyar pilóta, aki így hatpontos hátrányban van Esteban Guerrierivel szemben. „Bár az időmérő után azt mondtam, hogy kármentésre kell törekedni, összességében ennél sokkal pozitívabb lett a suzukai hétvége. Kihoztam a maximumot a lehetőségeimből, közel negyven pontot gyűjtöttem, és bár elveszítettem az első helyet a bajnokságban, még bizakodóbb vagyok az esélyeimet illetően, mint Kína után voltam. Sok erőt ad, hogy Suzukában egy a Hyundai számára nehéz fordulóból is ilyen jól ki tudtam jönni, előre nézve pedig hiszem, hogy Makaóban és Malajziában újra erősek leszünk. Úgyhogy nagyon várom a folytatást!” – zárta gondolatait Norbi.

Forrás: Michelisz Norbert versenyzői blogja; Fotók: WTCR Media


Hozzászólások