WTCR

Michelisz rajt-cél győzelemmel lépett nagyot az első hely felé

A pole-ból indulva, végig kényelmes előnyt tartva nyerte meg az első portugál futamot a BRC Hyundai pilótája, aki ezzel 15 pontra megközelítette a vk-tabella élén a nullázó Guerrierit. Ehrlacher és Farfus még a dobogón, Tassi a 21. helyen.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Michelisz Norbert várhatta az első rajtkockából a piros lámpák kialvását a WTCR Vila Real-i első futamán. A magyar versenyző tökéletesen kapta el a rajtot, könnyedén megőrizte a vezetést márkatársa, Augusto Farfus előtt, aki vissza is fogta a mögötte érkezőket, így Norbi pillanatok alatt elhúzott az üldözőktől.
 
Ráadásul a jokerkört is az első adandó alkalommal teljesítette a hyundaios pilóta, de azt követően is simán az élre tért vissza. Michelisz mögött viszont történt változás: Yann Ehrlacher átlépte Farfust, akit Rob Huff is szorosan követett, miközben hátrébb Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro ütközése okozott némi izgalmat.
 
Norbinak onnantól kezdve már csak a hibát kellett elkerülnie, s ezt meg is tette, így a Nordschleife után ismét futamot nyert. Ráadásul mivel a világkupát vezető Esteban Guerrieri műszaki gondok miatt pontot sem szerzett, így Michelisz 15 egységre megközelítette a hondás argentint a tabella élén. A dobogóra egyébként Ehrlacher és Farfus fért még fel, megelőzve Huffot és Catsburgöt. Ami pedig a mezőny másik magyarját illeti: Tassi Attila a 21. helyen látta meg a kockás zászlót.
 
Az 1. futam végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások