WTCR

Michelisz rajt-cél győzelmet aratott Suzukában

Michelisz Norbi nem kérdezett, végig vezetve zsebelte be a győzelmet a WTCR suzukai fordulójának második futamán, s ezzel ismét az élre állt a vk-tabellán. A dobogóra még Huff és Tarquini állhatott fel.
Száraz idő fogadta a túraautó-világkupa mezőnyét Suzukában a második futamon. A pole pozÍcióból Michelisz Norbi indulhatott Huff és Tarquini elől, és agresszívan védekezve ugyan, de meg is őrizte a vezetést a rajt után, ezzel szemben hátrébb Guerrieri pozíciókat veszített. Nem mondhatnánk, hogy túl sok izgalmat hoztak az első körök, az egyetlen izgalmat Tassi Atika hibája jelentette.
 
A következő körökben sem rágtuk le a körmeinket az izgalomtól, lényegében Ceccon Tarquinivel szembeni próbálkozásai jelentettek bármi érdekességet, hátrébb Vernay előzte meg Girolamit a hajrához érve, sőt, Guerrierit is maga mögé utasította. Ceccon is egyre agresszívabban támadta Tarquinit, de előzésig nem jutott. Az élen eközben Michelisz Norbi sikerrel tartotta maga mögött Huffot, ezzel az idei negyedik győzelmét aratta (korábban még sosem nyert négyszer egy szezonban) – és ami még fontosabb, visszavette a vezetést az összetettben a 10. helyen záró Guerrieritől, akivel szemben hatpontos előnyre tett szert.

A futam végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások