WTCR

Michelisz sima rajt-cél győzelmet aratott a szemerkélő esőben

A trükkös körülmények ellenére is simán szerezte meg idei ötödik győzelmét Michelisz Norbert. Guerrieri és Muller csak a 4. és 6. helyig tudtak felzárkózni, ezzel a Hyundai pilótájának 27 pontra nőtt az előnye az argentínnal és 35 a franciával szemben.
Alaposan megnehezítette az időjárás a csapatok dolgát: pont annyi csapadék esett a futam előtt, hogy ne legyen egyértelmű, milyen gumin a legjobb nekivágni a versenynek. Michelisz és Guerrieri mindketten slick-eső kombinációra szavaztak, akárcsak a két bajnoki címért harcoló Lynk&Co.
 
A futam a biztonsági autó mögött vette kezdetét, egy kör után pedig neki is lódult a mezőny az éles versenynek. A mezőny elején nem változott a helyzet, Michelisz ki is épített némi előnyt Panisszal szemben, hátrébb Guerrieri viszont agresszívan – és eredményesen – lépdelt előre, a harmadik kört már a hatodik helyen kezdte. A Lynk&Có két bajnokesélyese közül Muller a 11., Björk a 27. helyen haladt.
 
Eddigre az is látszani kezdett, hogy azok döntöttek jól, akik elöl száraz, hátul esős gumira szavaztak, a mind a négy kerékre esős gumit választók – mint például Farfus – elkezdtek hátrafelé lépdelni a rangsorban. Ez Norbit nem érintette az élen, Panis is zavartalanul autózott, mögötte viszont már Tarquini, Guerrieri, a szabadkártyával induló és pontot így nem kapó Oliveira valamint Muller sorakozott. Kiemelendő még Tassi Attila is, aki a hajrához közeledve a 12. helyig jött előre!
 
A verseny végére valamelyest befagytak az erőviszonyok, Muller hiába szorongatta Oliveirát, a szabadkártyás versenyző remekül védte a címért harcoló márkatársát. Michelisz végül sima rajt-cél győzelmet aratott, ezzel idei ötödik sikerét érte el, a dobogóra pedig Panis és Tarquini állhatott fel. Ami a pontversenyt illeti, Guerrieri 27, Muller 35 egységnyi hátrányba került, Björk pedig kiszállt a versenyből. Folytatás 11:15-től a második, 13:10-től a harmadik futammal, melyeket az elsőhöz hasonlóan szöveges élő közvetítésünkben is követhettek majd.
 
A futam végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások