WTCR

Michelisz: „Tökéletes nap volt, de még mindig 75 pontot lehet szerezni”

Mindkét időmérőt megnyerte, így két futamon is a pole-ból indulhat Sepangban a WTCR magyar éllovasa, aki ennek köszönhetően pontelőnyét is növelte az üldözőivel szemben.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Aligha alakulhatott volna ennél jobban Michelisz Norbert számára az időmérők napja a Túraautó-világkupa malajziai idényzáróján. A BRC Hyundai pilótája mindkét kvalifikáción a leggyorsabb volt, így az első és a harmadik futamon is a pole-pozícióból startolhat majd. Ráadásul ellenfeleivel szemben növelte is a pontelőnyét: Esteban Guerrierinek hat, Yvan Mullernek és Thed Björknek pedig tíz pontot adott már pénteken is.

„Tökéletes nap volt” – összegzett Norbi a TouringCarTimes.com hasábjain. „Hogy őszinte legyek, a szabadedzések után úgy éreztük, javítanunk kell még az autón: az eredménylista jónak tűnt, de az autóban ülve még nem éreztem olyan jól magam. Apró dolgokon változtattunk, és ez komoly önbizalmat adott – szerintem ez volt a kulcs. Főleg a Q2-ben és a Q3-ban sikerült két nagyon jó, hiba nélküli kört összeraknom, és ugyanez igaz az első időmérőn futott második etapomra.”

„Két pole-pozíció egy nap alatt – óriási köszönet ezért a csapatnak. Emellett a közösségi oldalakon is elképesztő támogatást kaptam Magyarországról, szóval köszönet az összes szurkolónak is. De nem akarok még túl izgatottá válni. A mai nap tökéletesen alakult, de még mindig 75 pontot lehet szerezni, szóval semmit sem vehetünk készpénznek. Természetesen ma boldog vagyok, de holnaptól teljes mértékben a vasárnapi három futamra fogok koncentrálni.”


Michelisz olyan szempontból is jó helyzetben van, hogy az első futamon jócskán Guerrieri elől rajtolhat, hiszen az argentin csak tizedik lett az első időmérőn. A második és harmadik versenyen viszont egymás mellől startol a két fő világkupa-rivális, s épp ez az, amely miatt a hondás úgy fogalmazott a pénteki nap végén, hogy még semmi sincs lefutva – főleg úgy, ha a vasárnapra jósolt eső valóban megérkezik Sepangba. Kettejük között most 15 pont a differencia, s bár Muller és Björk 21 és 38 egységnyi lemaradása sem ledolgozhatatlan, a Lynk & Co eddig pocsék formát mutatott, s mindkétszer az első tízen kívül indulhatnak.

Szombaton a FIM endurance-világbajnokság motorosaié a terep Malajziában (Kovács Bálinttal a mezőnyben) itthoni idő szerint reggel 6-tól, míg vasárnap 8:15-kor, 11:15-kor és 13:10-kor startolnak a WTCR mindent eldöntő futamai.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások