WTCR

Micheliszé a szombati rajtelsőség Portugáliában, Tassi a 17.

A BRC Hyundai magyar versenyzője volt a leggyorsabb a WTCR első Vila Real-i időmérőjén, és mivel az összetett éllovas Esteban Guerrieri csak 19. lett, máris öt pontot ledolgozott vele szembeni hátrányából.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A két szabadedzés után itthoni idő szerint szombat délben már az első időmérő következett a WTCR Vila Real-i fordulóján, amely során negyven percük volt a versenyzőknek eldönteni a rajtsorrendet. Michelisz Norbert remekül kezdett, a tréning első felében ő vezetett, aztán viszont Rob Huff maga mögé utasította őt.
 
A magyar pilóta azonban válaszolni tudott erre, s így végül ő húzta be a pole-t a mai első futamra. Mellőle a márkatárs Augusto Farfus indulhat majd, a két Hyundait pedig Yann Ehrlacher, Huff, Ma Qinghua és Nicky Catsburg követi a sorban. Norbi számára az is jó hír, hogy a világkupa éllovasa, Esteban Guerrieri mindössze 19. lett, így öt pontot máris kiharapott az argentin hondás előnyéből. Ami pedig a mezőny másik magyarját illeti: Tassi Attila a 17. pozícióba kvalifikálta magát.
 
Az 1. időmérő végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások