Egyéb autósport

Mick Schumacher a Hungaroringen szerezte meg első F2-es győzelmét

A korábbi hétvégék hibái után Magyarországon végre kijött a lépés a hétszeres F1-es világbajnok fiának: a pole-ból indulva megnyerte a vasárnap délelőtti második futamot a mogyoródi pályán.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Nem alakult túl jól eddig Mick Schumacher első Formula-2-es idénye: bár volt néhány villanása és nagy felzárkózása, főként inkább a hibáival hívta fel magára a figyelmet. A Hungaroringen viszont már az esős időmérőn sem ment rosszul, ugyanis negyedik lett, s bár a szombati futamon ezt csak egy nyolcadik helyezésre tudta váltani, ez pole-pozíciót jelentett számára a fordított rajtrácsos második versenyen.
 
A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fiát pedig ugyan megtámadta a rajtnál Nobuharu Matsushita, a fiatal német kemény védekezéssel maga mögött tartotta ellenfelét. Onnan pedig már vissza sem nézett a Prema pilótája: bár Matsushita nem engedte el egy másodpercnél nagyobb távolságra, Mick Schumacher rajt-cél győzelemmel zsebelte be első F2-es sikerét!
 
Fotó: Prema Team


Hozzászólások