Egyéb autósport

Mick Schumacher: „Az apám a legjobb, ő a példaképem”

A Formula-3 idei Európa-bajnoka őszintén beszélt édesapjához, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacherhez fűződő viszonyáról a Schumacher – The Next Generation című, a német RTL által készített dokumentumfilmben, felidézte, amikor közösen gokartoztak a kerpeni pályán.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nagyon ritkán beszél Mick Schumacher a 2013-ban súlyos fejsérülést szenvedő, és azóta a család által elzártan gyógyuló édesapjáról, a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacherről. A 19 éves német pilóta most kivételt tett a német RTL kérésére, és a a Schumacher - The Next Generation című dokumentumfilmben őszintén beszélt azokról az időkről, amikor még közösen köröztek a kerpeni gokartpályán.

„Sosem felejtem el azokat a napokat, amikor együtt edzettünk a kerpeni pályán, holott már bezárt, ám mi ott maradtunk. Rengeteget segített, hogy gyorsabb, technikásabb legyek, számomra mindig is ezek maradnak a legszebb emlékek vele kapcsolatban. Aztán egyszer megkérdezte, hobbistaként akarom csinálni, vagy szeretnék profi versenyző lenni. Először azt mondtam, csak az élvezetért gokartozzunk, de aztán rákaptam, és szóltam, rendben, profiként szeretném folytatni” – elevenítette fel a Formula-3 idei Európa-bajnoka.

Mick idén bizonyította, hogy a vér nem vált vízzé, és a német autósport egyik legnagyobb ígéretévé lépett előre, miután nyolc futamot nyerve pályafutása első bajnoki címét szerezte meg. Elárulta, képesnek tartja magát arra, hogy elviselje a rá nehezedő nyomást.

„Semmi gondom azzal, hogy az édesapámmal hasonlítanak össze, őszintén remélem, én is eljutok majd egy olyan szintre, amikor állom majd az összevetést. Hiszek magamban, tudom, hogy bennem is megvan ugyanaz a potenciál, ráadásul a csapatom is hisz bennem. Ez ad nekem motivációt és erőt ahhoz, hogy még keményebben dolgozzak. Apám a legjobb, és nekem ő a példaképem. Ugyanúgy, mint sok más világbajnoknak, akiknek eredménylistáját is édesapáméhoz mérik állandóan” – állította Mick Schumacher, aki hozzátette, az is sokat jelent neki, hogy édesanyja, Corinna amikor csak teheti, elkíséri őt a versenyeire.

Felvetődött, vajon apja korábbi főnökeivel, Jean Todttal és Ross Brawnnal tartja-e a kapcsolatot, hiszen előbbi az FIA elnöke, míg utóbbi a Formula-1 jogtulajdonosának, a Liberty Mediának a sportigazgatója. „Fantasztikus eredményeket értek együtt ők hárman, apa Ross és Jean. Szoktam velük beszélgetni, meghallgatom őket arról, hogyan, merre menjek tovább” – árulta el a 19 éves pilóta.

Ugyancsak szó esett arról, milyen a kapcsolata unokatestvérével, David Schumacherrel, aki Ralf Schumacher fia, és idén az Év újonca címet nyerte el a Formula-4-ben. „Ritkán találkozunk egymással, de ha összejövünk, jókat beszélgetünk. Kikéri a véleményem, hiszen jól ismerem a Formula-4-et, hiszen két esztendőn keresztül ott versenyeztem. De ha bármikor kérdése van, vagy csak dumálni akar velem, természetesen mindig elérhető vagyok a számára” – mondta el Mick Schumacher.

Fotó: Mick Schumacher Media


Hozzászólások