Egyéb autósport

Mick Schumacher: „Készen állok a Formula-2-re!”

Az F3-as Európa-bajnok német pilóta megtette első köreit új kategóriájában, és a három napos teszt alapján kijelenthető, a Prema istálló 19 éves versenyzője megállja a helyét a Formula-2-es bajnokságban is.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az Abu-Dzabiban rendezett háromnapos teszten mutatkozott be a Formula-2-ben a hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick. Az idei F3-as Európa-bajnok eddigi csapatának, a Premának a színeiben folytatja tovább karrierjét, ami teljesen logikus lépés volt az ifjú német pilóta menedzsmentjének részéről. Ugyan voltak hírek, miszerint akár a Formula-1-ben is bemutatkozhatott volna a Toro Rosso versenyzőjeként, ám inkább lépésről lépésre halad, így jövőre a száguldó cirkusz közvetlen előszobájában lesz a figyelem középpontjában.

Ugyanis a mostani háromnapos gyakorláson azonnal bizonyította, képes lehet arra, hogy akár rövid időn belül a bajnoki élmezőny tagja legyen. Amíg az első napon a 12. lett összesítésben, addig a másodikon már a 2. legjobb köridő mellett volt olvasható a neve, míg a zárónapon tizedikként zárt. Persze ezek a gyakorlások legfőképpen csak az ismerkedésről szóltak, ám a folyamatos gyorsulása mellett nem lehet elmenni szó nélkül, ráadásul a jövő évi csapattársánál, Sean Gelaelnél kétszer is gyorsabbnak bizonyult, holott neki már bőven van F2-es tapasztalata a szériában, ráadásul éppen a Toro Rossóval mehetett a mostani Formula-1-es gumiteszten.

„Fantasztikus volt ez a három nap, rengeteget tanultam belőle. Az F2-es autók nehezebbek és jóval nagyobb a teljesítményük, mint az F3-as versenygépeknek, főleg a gyorsulás az, ami elképesztő volt számomra a kanyarokból kijövet, illetve az a sebesség, amit az egyenesekben tudnak ezek az autók. Elsősorban aerodinamikai teszt volt ez, ám néhányszor már odaléphettem a gázra, és elkezdhettem feszegetni a határaimat. Úgy érzem, készen állok a Formula-2-re, főleg a Prema színeiben, ami már olyan a számomra, mint a családom. Közösen tettük meg az első lépéseket, és közösen folytatjuk az utunkat. Semmi sem sietett, bőven van időm megvalósítani az álmaimat” – jelentette ki Mick Schumacher, aki abszolút nem vallott szégyent első F2-es tesztjén. 

Fotó: Prema


Hozzászólások