Egyéb autósport

Mick Schumacher: „Még nem vagyok kész az F1-re”

Noha Max Verstappen 17 esztendősen debütált a Formula-1-ben egy Toro Rossóval, a 19 éves F3-as Európa-bajnok még nem érzi száz százalékban felkészültnek magát a száguldó cirkuszra. A hétszeres F1 világbajnok, Michael Schumacher fia a következetesség híve, így jövőre vélhetően a Forma-2-ben folytatja pályafutását.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Egy biztos, egyre fiatalabb versenyzők kopogtatnak már a Formula-1 kapuján, és bizony az ifjú tehetségek, legyen elég csak Max Verstappent, Charles Leclercet vagy éppen Esteban Ocont említeni, meg is állják a helyüket a legjobbak között. Hasonló utat járhat be az idén F3-as Európa-bajnoki címet szerző Mick Schumacher is, aki a szuperlicenchez szükséges 40 pontot már megszerezte, azaz jövőre akár be is mutatkozhatna az F1-ben. Ám a 19 esztendős német pilóta nem akar kapkodni, noha az idei szezon második felében egyértelműen bizonyította, édesapja vére nem vált vízzé benne. Ám egyelőre úgy érzi, nem jött el az ideje annak, hogy a Formula-1-ben versenyezzen.

„A spái hétvége egyértelműen megváltoztatott mindent számomra. Egyrészt láthattam, hogy a kemény munka kifizetődik, másrészt megerősítette az önbecsülésem. Nemcsak a vereségekből, hanem a győzelmekből, a dobogós helyezésekből is rengeteget lehet tanulni, és ez a szezon sokat formált rajtam emberként és versenyzőként egyaránt, megtanultam, miként kell tökéletesen együttműködni egy csapattal. Most már jobban kezelem a nyomást, és tudom azt, hogy mire van szükségem a sikerhez” – jelentette ki Mick Schumacher.

A hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher fia a családja, a menedzsmentje és a csapata segítségével tudatosan építi a karrierjét, aminek a csúcsán természetesen a Forma-1 van. Már most sokban hasonlít édesapjára, és azt már rengetegen megfigyelték, pont úgy kezeli a rajongókat – megtartja azt a bizonyos egy lépés távolságot –, amit Michael Schumachertől is mindig látott, és minden idegszálával a versenyzésre koncentrál. A friss F3-as Európa-bajnok egyébként úgy véli, ha a helyzet úgy hozná, képes lenne helytállni az F1-ben is.

„Egyértelműen azt mondom, igen, képes lennék a Forma-1-ben vezetni és versenyezni. De azt is tudom pontosan, még nem biztos, hogy eljött az én időm, irreális lenne, ha már jövőre bemutatkoznék az F1-ben, nem vagyok még tökéletesen kész rá. Természetesen az a célom, hogy idővel ott versenyezzek, de ehhez még sokat kell tanulnom, illetve száz százalékosan fel kell készülnöm arra, hogy megvalósíthassam a nagy álmom. Csak akkor állhatok fel a rajtrácsra, ha már készen állok rá” – nyilatkozta a SAT1 kérdésére a 19 éves német pilóta, aki a fokozatosság elve alapján jutott el pályafutása első formaautós bajnoki címéig, és akar eljutni az F1-ig. Azaz a következő lépcsőfok számára az F2 lehet, ahol nemcsak a közeget ismerheti meg saját tapasztalatainak köszönhetően belülről, hanem azokat a pályákat is, amelyen a legjobbak is versenyeznek.

Fotó: F3 Media


Hozzászólások