Egyéb autósport

Mick Schumacher: „Nem a nevem fog az F1-be juttatni”

A német sokkal inkább a teljesítménye, mintsem a Schumacher név miatt akar a királykategória versenyzője lenni.
Mick Schumacher második Formula-2-es szezonját kezdi meg 2020-ban, ami döntő fontosságú lehet számára, ugyanis ezen az éven múlhat, hogy jövőre elkezdheti-e Formula-1-es pályafutását. A német tavaly pont a Hungaroringen szerezte meg első F2-es győzelmét a pole-pozícióból rajtolva, azonban ez elhalványul amellett, hogy a szezon többi részében igencsak el volt tűnve. Schumacher szerint idén a lehető legjobban kell teljesítenie az F1 előszobájában, mert pusztán a neve miatt nem fog tudni feljebb lépni.

„Biztos vagyok abban, hogy ha Formula-1-es versenyző szeretnék lenni, ahhoz először az alsóbb kategóriákban kell teljesítenem, mint például a Formula-2” – mondta az argentin Infobae lapnak. „Nincs olyan versenyző, aki csupán a neve miatt került az F1-be, ez nem garancia. Viszont az én szememben apám minden idők legjobb autóversenyzője, és ha az emberek hozzá hasonlítanak, nagyon büszke leszek.”

A 20 éves versenyzőt tavaly szóba hozták az Alfa Romeóval, illetve a Toro Rossóval (most Alpha Tauri) is, hogy akár náluk is elkezdhetné a királykategóriás menetelését, a németet azonban ez nem hozta lázba: „Egyáltalán nem gondolok erre, én most teljesen a Formula-2-es szezonra koncentrálok, ami nagyon fontos nekem. Hogy utána mi lesz, azt majd a későbbiekben megbeszéljük, de nekem most F2-re kell fókuszálnom, mert jól akarok teljesíteni és alig várom már, hogy elkezdődjön a szezon.”

A száguldó cirkuszhoz hasonlóan az F2 2020-as idénye a tervek szerint június elején fog elindulni, mivel a széria hivatalos oldala közleményben tudatta, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetséggel egyeztetve, nyár elejéig az összes hétvégét, illetve a teszteket is elhalasztani kényszerülnek.

Fotó: Mick Schumacher / Twitter


Hozzászólások