MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Miller: “Bár lassítanának a srácok”

Jack Miller kifejtette, hogy Jorge Martin, valamint Enea Bastianini idei kiváló teljesítményéből fakadóan rajta is nagyobb a nyomás, hiszen márkán belül szeretné megőrizni pozícióját.
Forgó Ariel János 2021.12.11. 23:22:14
Olvasási idő: 2 perc
Az ausztrál motoros tavaly még a Pramac Racing színeiben, vagyis szatellit istállónál versenyzett, azonban köszönhetően a kiváló teljesítményének – Bagnaia-val együtt – átemelték a gyári alakulatba. Miután Miller megnyerte a 2021-es le mans-i viadalt, a Ducati rögtön hosszabbított vele 2022 végéig, azonban ezt követően kissé visszaesett a teljesítménye. Egyrészről a világbajnoki címtől egyre távolabb sodródott, másrészről a szezon hátralévő tizenhárom versenyén mindössze három alkalommal állhatott dobogóra, akkor is annak legalsó fokára. Azzal a 26 éves motoros is tisztában van, hogy ennél sokkal többre lenne szükség tőle, pláne, ha 2023-ra szeretné megőrizni a helyét a gyári Ducatinál. Nagy lendülettel érkeznek ugyanis a bolognaiak fiatal tehetségei, így például Jorge Martin és Enea Bastianini is, akikre maga Miller nemkülönben felhívta a figyelmet. „Az összes újonc nagyon erős volt, ami bevallom idegessé tesz, hiszen egyre gyorsabbak. Jorge fantasztikus munkát végzett idén, még úgy is, hogy pár versenyt kénytelen volt kihagyni.”
 „Olyan professzionalizmust mutatott, amely talán nálam hiányzott amikor felléptem a kategóriába. Bár lassítanának a srácok, igaz mindez arra sarkall engem, hogy fejlődjek és jobb versenyzővé váljak.” – mondta Miller, aki kiemelte, hogy azt például nem igazán élvezte, amikor például Bastianini elment mellette az első misanói futamon, ráadásul egy régebbi technikán ülve. „Most már tudom, hogy korábban Dovi és Petrucci hogyan érezhetett, amikor én ezt csináltam velük. Egyértelműen nem egy jó érzés.” – magyarázta az ausztrál. Ne feledjük ugyanis, hogy Enea Bastianini a Ducati 2019-es modelljét használta ebben a szezonban, mellyel két dobogós helyet is szerzett. Igaz, hogy ezzel szemben Jorge Martin a 2021-es Ducatit használta, de ez mit sem von le az újonc spanyol érdemeiből, aki négy pole pozícióval és négy pódiummal hívta fel magára a figyelmet. Mindezt ráadásuk úgy – miként arra Miller is utalt – hogy az első portimaói hétvégén hatalmasat bukott, ami miatt négy futamot is ki kellett hagynia.
 
Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast