MotoGP

Miller: „Minden egyes változtatással fejlődtünk”

Egyelőre nagyon optimistán nyilatkozik a Pramac Racingnél immár a legfrissebb Desmosedici GP-t megkapó ausztrál, aki a jerezi teszten az élmezőny közelében tudott végezni.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Miután Jack Miller csapattársa, Danilo Petrucci előlépett a Ducati gyári csapatához, a helyére pedig az újonc Francesco Bagnaia érkezett, az ausztrál motoros is megkapta a legfrissebb Desmosedicit, azaz a valenciai és a jerezi teszteken is már nagyrészt a GP19-essel körözött. A Pramac Racing versenyzője már az első napot követően is áradozott az új motorról, s a második spanyolországi gyakorlás után sem változott a véleménye:

„Rengeteg beállítást kipróbáltunk, és szemlátomást a motor minden egyes változtatással jobban működött. Mindent a feje tetejére állítottunk, és minden alkalommal, amikor valami mással kísérleteztünk, úgy éreztem, vannak biztató fejlemények. Igazából egyetlen alkalommal volt ellenkezőképp, amikor az üléspozíciómon próbáltunk változtatni kicsit: az nem igazán tetszett, szóval visszatértünk a korábbihoz. De ezt leszámítva nagyon sok konstans kört tudtunk megtenni, a végén pedig feltettük a lágy gumikat, ami szintén jól sikerült.”

Arra a kérdésre, hogy milyen területen kellene még fejlődnie, így felelt Miller: „Néhány helyen kissé túl szélesen fordultam, például az 5-ös kanyarban. Emellett szeretnék dolgozni az utolsó két gyors kanyarban a stabilitáson, mivel nagyjából három tizedet bukunk abban az utolsó szektorban” – idézi az ausztrál szavait a Crash.net szakportál.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások