MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Miller rajthoz áll az Ausztrál Superbike szezonzáróján

A MotoGP gyári Ducati alakulatának ausztrál motorosa úgy döntött, hogy hazája Superbike bajnokságának záró fordulóján részt kíván venni, így Jack Miller idén még egy grátisz futamot teljesít majd, igaz kissé más körülmények között (és persze technikai háttérrel), mint azt egész évben a MotoGP-ben tette.
P1race.hu 2021.11.16. 12:44:02
Miller tehát úgy döntött – köszönhetően persze a Ducati támogatásának is – hogy kissé meghosszabbítja magának az idei motoros szezont versenyzés tekintetében. Mint tudjuk a pandémia miatt utoljára 2019-ben járt a MotoGP mezőnye Ausztráliában, vagyis az ideivel együtt az utóbbi két szezonban nem versenyzett a világbajnoki mezőny a csendes-óceáni szigetvilág térségében. Ennél fogva kétségkívül az is szerepet játszik abban, hogy Miller úgy döntött elindul az Ausztrál Superbike szezonzáróján, hogy legyen lehetősége hazai közönség előtt motorozni, valamint az ausztrál motorsport rajongók is láthassák őt verseny közben. A Ducati gyári MotoGP alakulatának versenyzője természetesen az olasz márka motorjával, egy Ducati Panigale V4 R-rel áll majd rajthoz.
 
„Rettentő izgatott vagyok a lehetőség miatt, és azért, hogy az Ausztrál Superbike utolsó fordulóján versenyezhetek. Szeretnék hatalmas köszönetet mondani a srácoknak a Ducatinál, hogy megadják ezt nekem, hiszem tisztában vagyok vele, hogy a tesztprogram miatt igen elfoglaltak. Óriási megtiszteltetés az ausztrál rajongók előtt versenyezni.” – mondta Miller, aki egyébként a Desmo Sport Ducati istálló segítségével fog versenyezni. (Ebben a csapatban megy például Troy Bayliss fia, Oli Bayliss is, aki 2022-ben már a Supersport világbajnoki mezőny tagja lesz.) Az Ausztrál Superbike záró fordulóját a december 3-5-i hétvégén, a Bend Motorsport Parkban rendezik.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast