MotoGP

Miller reméli, hogy Marquez ellenfeleként tekintenek rá a Ducatinál

Az ausztrál versenyző elmondta, hogy bízik abban, azért ajánlottak neki szerződést a Ducatinál, mert a világbajnok ellenfeleként tekintenek rá.
Jack Miller 2021-től a Ducati gyári csapatának versenyzője lesz, és elmondta, hogy szerinte miért őt választották az olaszok. Miller úgy gondolja, hogy Marc Marquez nagy ellenfelei az idősebb versenyzők voltak, most viszont átalakultak a csapatok, és próbálnak a fiatalabbakra építeni. A 25 évesen még mindig fiatalnak számító ausztrál versenyző reméli, hogy a Ducati Marquez ellenfeleként gondol rá, és ezért ajánlottak neki lehetőséget. Miller szavait a Motorsport.com idézi:

„Emlékszem, tavaly azon gondolkoztam, hogy a versenyzőpiac kicsit felkeveredett, mert Marc volt az első számú szinte mindig, amióta itt versenyez. Csak pár évvel idősebb nálam, de a legnagyobb ellenfelei az öregebb versenyzők voltak, mint Rossi, Lorenzo vagy Pedrosa. De a dolgok megváltoztak, a Yamahának ott van Vinales, a Suzukinak Rins és Mir, és azt reméltem a Ducati úgy tekint majd rám, mint a fiatal srác, aki már egy ideje itt van, de még mindig fiatal és versenyképes. Az összes gyártó számára pedig az a cél, hogy Marc közelébe érjenek. Reméltem, hogy úgy tekintenek rám a Ducatinál, mint aki felveheti majd a harcot Marckal.”

Az ausztrál versenyző szerint, az elmúlt két szezonban rengeteget fejlődött, ehhez pedig kellett az a segítséget, amit jelenlegi csapatától kapott: „Segítettek, hogy egyszerre összetettebb versenyző és személy is legyek. A Pramacnál szoros kapcsolatban vannak a gyárral, és megtanulhattam, hogy a gyári versenyzők miképp dolgoznak. Nagy hatással volt ez a versenyzésemre, és meg kellett tanulnom a megfelelő módszert a munkához. Alapvetően több felelősséget. De nagyon élveztem.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások