MotoGP

Mir Silverstone-t is kénytelen kihagyni

Bár a visszatérésre készült, az orvosok javaslatára a hétvégén esedékes Brit Nagydíjon sem áll rajthoz a brnói teszten tüdőzúzódást szenvedő suzukis spanyol újonc.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Joan Mir a Cseh Nagydíjat követő brnói teszt utolsó órájában bukott nagyot, amely során tüdőzúzódást szenvedett. A fiatal motorost napokig kórházban tartották, majd egy ideje már otthon folytatta a rehabilitációt. Hétfőn újabb vizsgálatokon esett át, s bár ezek alapvetően biztató eredménnyel zárultak, s összességében a spanyol egészsége rendben van, Dr. Angel Charte a versenyző tüdejében talált sérülésmaradványok miatt biztonsági szempontból azt javasolta a suzukisnak, hogy hagyja ki a silverstone-i fordulót is.

„Végül nem tudok ott lenni Silverstone-ban a következő versenyen, amiért nagy kár, de ez van, az elsődleges szempontnak az egészségemnek kell lennie” – nyilatkozta Mir. „A balesetem után számos hetet pihenéssel töltöttem előbb a kórházban, majd otthon. Elkezdtem már járni, de a vizsgálatok után úgy tűnik, még mindig nem vagyok százszázalékos állapotban, szóval az orvosok határozottan azt mondták, hogy jobb, ha még folytatom a rehabilitációt. További edzésekbe fogok belevágni, hogy jobb fizikai állapotban érkezhessek meg a következő futamra, és ne kelljen túl sok kockázatot vállalni. Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik mögöttem állnak és a gondomat viselik, a suzukis csapatomnak a törődésért és a rajongók ezreinek, akik bátorítottak ezekben a napokban.”

Spielberggel ellentétben a Brit Nagydíjon már helyettesíti a Suzuki sérült versenyzőjét, méghozzá természetesen a tesztmotoros Sylvain Guintolival, aki jelenleg épp a KymiRingen rója a köröket. Mir pedig Davide Brivio csapatmenedzser szerint a soron következő misanói teszten ülhet ismét motorra, ahol nemcsak a versenyző fizikai állapotát mérhetik fel, hanem egyúttal jó alkalom lesz a San Marinó-i Nagydíjra való felkészülés szempontjából is.

Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások