MotoGP

Mir örül a javulásnak, Brnóban pedig még jobban teljesítene

A szezonnyitó futamon történt kiesés után nagyot javított a spanyol.
Joan Mirnek sikerült beállítania élete eddigi legjobb eredményét a MotoGP-ben, miután az Andalúz Nagydíjon ötödikként ért célba. A spanyol nagyon elégedett ezzel, viszont sajnálja, hogy nem szerezhette meg valamelyik dobogós helyet. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: „Ez az eredmény remek. Nagyon élveztem az egész hétvégén, és próbáltam dobogóra állni. Sajnos borzasztóan sikerült az első hétvége, mert egyik Suzuki se fejezte be a versenyt, így nem volt sok infónk az abroncsokkal kapcsolatban, és nehéz volt beállítani a guminyomást. Eléggé szenvedtem az elsővel. Hiába Közeledtem Nakagamihoz és a yamahásokhoz is minden körben, mert amikor fél másodpercen belül kerültem hozzájuk, akkor gondjaim adódtak. Egyedül remek tempóra lettem volna képes, de a többiek mögött ez nem ment. Mindenesetre örülök, hogy befejeztem a versenyt, és ilyen jó eredményt értem el. Tudom, hogy ketten technikai hiba miatt estek ki előlünk, de így is örülök.”

Amikor Francesco Bagnaia kieséséről kérdezték, így felelt: „Először azt hittem, hogy a két Yamaha valamelyikéből jön a füst, de aztán megláttam Bagnaiát. Nálam nem voltak technikai hibák, de miután ketten is félreálltak, elkezdtem kicsit aggódni. Fizikailag sokat kivett belőlem a futam, és rendkívül elfáradtam.”

„Jó emlékeim vannak Brnóról, hiszen tavaly nagyon gyors voltam ott. Remélem, hogy idén is jó versenyt teljesíthetek ott”
– nyilatkozta a soron következő futam helyszínéről (ami már csak azért is érdekes, mert ugyan ő volt a legjobb újonc, de a futamon szinte egyből kiesett, és az időmérős tizenkilencedik helye sem éppen acélos).

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások