Morbidelli: „Ismerem azt a motort…Dovi jól megy vele”

Az immáron gyári Yamaha színekben versenyző Franco Morbidelli igen elismerően beszélt a Petronashoz helyére érkező Andrea Doviziosoról, aki szerinte már most kiválóan teljesít.
Forgó Ariel János 2021-10-10 13:49:13
Mint ismert Andrea Dovizioso a Petronas Yamahánál egyelőre nem gyári motorral versenyez, hanem ugyanazzal a specifikációjú, tulajdonképpen 2019-es M1-essel, mellyel Morbidelli is ment egészen a sachsenringi viadalig. A gyári istállóhoz átkerülő olasz a szezon során több ízben is tett arra utalást, hogy az alatta lévő versenycsomag egyszerűen nem elegendő ahhoz, hogy a legjobb pozíciókért harcoljon (azok után, hogy 2020-ban világbajnoki második lett) emellett pedig többen is értetlenségüket fejezték ki annak kapcsán, hogy Morbidelli miért nem kapott még gyári motort. Azzal, hogy a hivatalos csapathoz került ez a kérdés gyakorlatilag megoldódott, hiszen megkapta a gárdától távozó Maverick Vinales gyári gépét és bár a 26 éves versenyző fizikálisan még koránt sincs 100%-os állapotban, addig is szokhatja a technikát és egyúttal készülhet 2022-re. Mindeközben a Petronas háza táján visszatért Andrea Dovizioso, aki fél évet kiült, előtte pedig hét szezonon keresztül Ducatival versenyzett.
 
Mint azt feljebb említettük, a veterán motoros Morbidelli korábbi gépét kapta meg és bár a misanoi versenyhétvégéje felejthetőre sikerült, hiszen utolsó lett, Austinban már tizenharmadikként intették le, alig öt másodpercre a top10-től. Franco Morbidelli, aki azon motorral volt kénytelen boldogulni korábban, mellyel most Dovizioso megy, a következőket nyilatkozta honfitársáról: „Dovi nagy-nagyon jól teljesített. Ismerem a motort, amit vezet és azt gondolom, hogy ő nagyon-nagyon erős volt. Ramonnal (Forcada) máris sikerült egy kiváló beállítást találniuk, mely lehetővé tette számára, hogy már a második versenyen pontokat szerezzen. Nagyszerű munkát végzett.” – méltatta a gyári yamahás pilóta márka- és egyben honfitársát. Az október 15-17-i hétvégén Doviziosonak ismét hazai pályán, Misanoban lesz lehetősége esetleg még feljebb kapaszkodni a mezőnyben és folytatni a visszaszokást a MotoGP tempójához. A 35 éves versenyző 2022-ben (ugyancsak a Yamaha szatellit csapatában) szerződése szerint immáron a legfrisseb, gyári technikát kapja majd.

Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast