MotoGP

Morbidelli: „Kell még egy kis idő, hogy kihozzam magamból a legjobbat”

Nagyon jó teljesítményt nyújtott a pályafutása második MotoGP-s szezonjára készülő olasz versenyző. A Hondáról Yamahára váltó motoros úgy véli, a jövő évi szezonban akár arra is képes lehet, hogy folyamatosan a legjobb tízben végezzen a futamokon.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A jerezi teszt után immár az is kiderült, hogy Franco Morbidelli nem tett rossz lóra azzal, hogy a Marc VDS Honda csapatától átigazolt a Petronas Yamaha SRT-be, és utóbbiban szerepel majd a 2019-es MotoGP-futamokon. Az olasz motoros szerint ahhoz képest, ahogy újoncként tesztelt 2017 végén, most egy teljesen más világban érzi magát. Nem csoda, ugyanis Jerezben – ahol idén a májusi futamon a 9. helyen végzett – övé lett a hatodik leggyorsabb kör, és a győztes japán Nakagami mögött mindössze 0.173 ezredmásodperc volt a lemaradása.

„Nincs értelme annak, hogy a két motort és a két teljesítményt összehasonlítgassam, ugyanis teljesen mások voltak a feltételek. Az azonban nem titok, hogy a Yamahán kényelmesebben érzem magam, aminek vélhetően az a magyarázata, hogy gyorsabb is vagyok vele. Akárhányszor megnéztem az időket, mindig ott voltam a legjobb tíz között. Ugyanakkor nem akarok igazságtalan lenni, hiszen a Hondán is jól éreztem magam” – jelentette ki Morbidelli.

Az összehasonlítás egyébként azért sem lehet mérvadó, hiszen amíg tavaly újoncként tesztelt itt a Honda nyergében, addig most egy év tapasztalatával ült fel a Yamahára.

„Határozottan könnyebb volt így, hiszen a köridőmből is ez látszik. Itt a tempó a lényeg, ez egy teljesen más világ. Tavaly még a motor beállításaival is meg kellett küzdenem, rengeteg problémám akadt, míg most már volt egy jó alap, a tempóm is jobb volt. Persze lépésről-lépésre haladtunk, és ahányszor csak felmentem a pályára, mindig tanultam valamit. Kezdem egyre jobban megérteni a motoromat, de hogy kihozzam magamból és a Yamahámból a legjobbat, kell még egy kis idő. Úgy érzem, jövőre képes lehetek valamennyi futamon a legjobb tíz közé kerülni, ám most csak egy dolog izgat, hogy végre elmenjek nyaralni” – fogalmazott Morbidelli.

Fotó: Petronas Yamaha SRT


Hozzászólások