MotoGP

Morbidelli nagyon örül a dobogónak, és hálás Valentino Rossinak a támogatásért

Az olasz úgy érzi, hogy végre kezd ráérezni a Petronas Yamahára.
Nem csak Brad Binder hozta össze élete legjobb MotoGP-s versenyhétvégéjét Csehországban, hanem Franco Morbidelli is, aki szintén először állhatott dobogóra a királykategóriában. Az olasz így értékelt a Crash.net szakoldal által idézett nyilatkozatában: „Nagyon örülök a dobogónak. A verseny elején próbáltam megtalálni a ritmust, valamint igyekeztem kihozni mindent a gumikból. 10 kör után elkezdtem emiatt szenvedni, aztán öt körrel később már csak arra koncentráltam, hogy valahogy célba érjek. Nagyon boldogok vagyunk a csapattal, hiszen végre összejött a dobogó.”

A Petronas Yamaha motorosa 2020-es fejlődéséről is ejtett pár szót: „Tavaly elég nehéz évem volt, idén viszont már erősebb vagyok. Fabio (Quartararo – a szerk.) annyival jobb volt nálam 2019-ben, hogy mindenképpen akartam már egy futamot, amikor legyőzöm őt. Egyre keményebben készültem otthon, és próbáltam minél inkább teljesen profivá válni. A teszteredményekből már láttam, hogy jobb helyzetben vagyok, mint tavaly. Jerezben is jól sikerült a start, és bár az első futamból kihozhattam volna jobb eredményt is, a másodikon már bőven megvolt a tempóm egész hétvégén. Brnóra megint sikerült előrelépni, viszont nem bízom el magam. A célom az, hogy minden versenyből kihozzam a lehető legtöbb pontot.”

Morbidelli természetesen nagyon hálás Valentino Rossinak és a VR46 Akadémia többi tagjának is: „Azért vagyok itt, mert ő hitt bennem, amikor még csak egy senki voltam. Elég furcsa, hogy egymás ellen versenyzünk, de a versenypályán kívül olyan, mintha a nagybátyám lenne. A verseny után csak meg akartam ölelni őt és az akadémia többi tagját, remek pillanat volt.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások