MotoGP

Morbidelli nem érzi azt, hogy győzelme után a világbajnoki címért harcolhatna

Az olasz versenyző emellett nem győzte kifejezni háláját a csapatának, és Valentino Rossinak.
Franco Morbidelli élete legjobb MotoGP-s hétvégéjét teljesítette Misanóban, ugyanis a második rajthely megszerzése után magabiztos győzelmet aratott, de ettől még nem szeretne elszállni. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: „Egy szatellit csapatnál versenyzem, így nincsenek olyan szintű elvárásaim, hogy a világbajnoki címért hajtsak. Egyelőre csak szeretnék még több versenyt nyerni, és a lehető legjobb eredményeket elérni vasárnaponként. Mindig csak futamról futamra készülök, aztán meglátjuk, hogy ez év végét mit is jelent majd.”

„Szerintem minden rendben ment már a rajttól kezdve, bár azért Vale komoly nyomást helyezett rám, majd viszont ketten elszakadtunk a többiektől, és igyekeztünk nem zavarni egymást. Néhány kör múlva aztán nekem is sikerült lehagynom őt, ez viszont őszintén szólva eléggé meglepett. Innentől kezdve próbáltam tartani a ritmusomat, és nagyon örültem neki, hogy sikerült.”


Az olasz motoros emellett az utolsó körökről is beszélt, illetve azt is megemlítette a Crash.netnek, hogy mennyire hálás Valentino Rossinak: „Az utolsó tíz kör hihetetlen volt, mert volt időm elég sok dolgon gondolkodni. Ez volt a karrierem és az életem tíz legfontosabb köre, és szerencsére nagyon élveztem őket. Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, és mindenkinek, aki velem dolgozik ezekért a sikerekért! Ezzel a győzelemmel sokkal magabiztosabb lettem. Azt nem tudom, hogy mások mit gondolnak rólam, de azt tudom, hogy életem legjobb versenyét hoztam össze.”

„Szerintem a fiatal olaszok sikerének kulcsa, hogy a valaha volt legnagyobb versenyző úgy döntött, hogy teremt nekik egy környezetet, amelyben rengeteget fejlődhetnek. Szinte mindenki az akadémiáról jön, aki utána erősen szerepel, egy-két kivételtől eltekintve. Valentino egy bajnok, így megvannak a lehetőségei ahhoz, hogy kiváló sportoló legyen, és ezt a felszereltséget mi is megkapjuk tőle. Ő egy nagyon jó barát, szinte már egy nagybácsi. Elképesztően tiszteletem azért, amit értünk tesz.”  

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások