MotoGP

Morbidellinek fájt, hogy Quartararo legyőzte őt

Az olasz nagyon a szívére vette, hogy újonc csapattársa azonnal jobbnak bizonyult nála, és rájött, hogy sokkal keményebben kell dolgoznia.
Míg a MotoGP egyik újonca, Fabio Quartararo 2019-ben majdnem minden alkalommal a győzelmekért és a dobogós helyezésekért harcolt, addig csapattársa Franco Morbidelli jócskán elmaradt tőle és az idény végén csak a tízedik pozícióban zárt. Morbidelli kiemelte, nagyon fájt neki, hogy Quartararo ennyire felülmúlta, de egyúttal motiválja is, hogy minél keményebben dolgozzon:

„A 2019-es szezon egy nagyon fontos lecke volt számomra, mert talán ez volt az első alkalom, hogy a csapattársam legyőzött engem, és hogy őszinte legyek, ez fáj. Ugyan az igaz, hogy nagy nyomás volt rajtam, de legalább megtanultam, keményen kell dolgoznom, ami jó motiváció. Idén a télen sokkal keményebben edzettem, mint eddig, és az edzőteremben is meglehetősen több órát töltöttem. Úgy érzem, most nagyon jól motorozok és az a célom, hogy tökéletesítsem a dolgokat, minél gyorsabban menjek és harcoljak a dobogókért” – idézi a Petronas Yamaha versenyzőjét a Crash.net szakoldal.

„Én nem a szokásos úton jöttem a MotoGP-be, a Moto3-on és a Moto2-n keresztül, ahogy általában a többi versenyző, az én hátterem a Superbike. Ennek ellenére sikerült megnyernem a középosztályt, van pár jó eredményem a MotoGP-ben. Idén tovább akarok fejlődni, még többet elérni, mert tudom, hogy gyors vagyok, és még gyorsabb tudok lenni.”

Fotó: Petronas Yamaha / Twitter


Hozzászólások